Peugeot 206: hoe kan ik de koelwaterleiding onder inlaadspruitstuk 206 demont

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Hallo allemaal,

Mijn 206 lekt koelwater en de startmotor werkt niet meer. De startmotor heb ik eraf. Nu zie ik dat de stalen koelwaterleiding onder het inlaad spruitstuk lek is. Hier zit een slang op naar radiateur en naar kachel radiateur. Deze kan ik los krijgen. Maarrr hij zit ook aan de ... Waterpomp????.... Vast. Hoe kan ik bij deze klem komen?? Van onder is erg lastig cq nog niet gelukt. Wie heeft een idee???

Alvast bedankt!
Johan

Johan Matter

Geplaatst door Johan Matter (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

hans4074 (0) PRO, 9 jaar geleden

Het donkergroene bakelieten huisje achter op het waterpomphuis wil ook wel eens lekken en dan moet je bedoelde slang ook los. Wij doen dat altijd vanaf onderzijde, dus het is mogelijk. Om die complete (deels) stalen pijp te vervangen, kun je m.i. het best het inlaatspruitstuk verwijderen (valt best mee) zodat je langs bovenzijde beter toegang hebt. Halverwege deze stalen pijp zit nog een steuntje waarmee de pijp met een boutje vastzit aan het blok.

Johan Matter (0), 9 jaar geleden

Hallo Hans,

Dank je wel voor je reactie. Ik zal as zaterdag eens even kijken of ik er van onder bij kan. Ik vind zelf dat ik maar weinig ruimte van onder heb. Ik zal het proberen. Inlaat spruitstuk verwijderen lijkt mij ook nog wel een gepruts?? Volgens mij kan je ook niet heel makkelijk bij deze boutjes... Hier dacht ik in 1ste instantie ook aan namelijk.

Als het is gelukt stuur ik een antwoord.

Johan Matter (0), 9 jaar geleden

Gelukt! Eraf was nog best te doen. Morgen koop ik een nieuwe leiding. Ik denk dat de klem erop lastiger gaat worden. Of zal ik een schroef slangemklem gebruiken???

hans4074 (0) PRO, 9 jaar geleden

Je mag ook een gewone slangklem gebruiken hoor.

Johan Matter (0), 9 jaar geleden

Ik denk dat ik dat ga doen. Kan je hem mooi van onder met een verleng stuk vast draaien.

Johan Matter (0), 9 jaar geleden

Gelukt. Nieuwe leiding was van kunstof. Erop was Lastig maar toch gelukt zonder inlaat eraf te halen. Startmotor erop was makkelijk. Ik heb wel een normale slangenklem gebruik. Kon ik mooi van onder aan draaien.

hans4074 (0) PRO, 9 jaar geleden

Mooi dat het gelukt is. Denk dat het uiteindelijk wel handig was dat de startmotor er al af lag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum