Peugeot 206: Olie lekkage aan moterblok bij aandrijf as

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: TU3JP

Goededag, tijdens het loshalen vam de draagarm op mijn peugoet begon er (in overvloed) olie te lekken waar de aandrijf as het moterblok in gaat.

Het is mij niet helemaal duidelijk of er nu iets definitief beschadigd is of niet.

Iemand een idee?

mick_110

Geplaatst door mick_110 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

hans4074 (0) PRO, 9 jaar geleden

De aandrijfas is door het vervangen van de draagarm (trekken aan het fusee-stuk) deels uit de versnellingsbak gekomen. Je kunt de as terugdrukken en dan hopen dat de keerring niet beschadigd is. Nadien moet je de versnellingsbak wel weer bijvullen met de JUISTE olie. Je kunt er ook voor kiezen om nu alle versnellingsbakolie af te tappen en daarna opnieuw te vullen met schone olie 75W80. Ca. 2ltr is voldoende bij verversen.

mick_110 (0), 9 jaar geleden

Hans dank je.

Is dit terug drukken eenvoudig te doen?

kaleido 1 (965) PRO, 9 jaar geleden

Zorg dat de as er recht voor zit , even met de hand de homokineet begeleiden , dan schiet hij zo naar binnen als je hem er terug in duwt.
Wel zorgen dat de boel schoon is.

hans4074 (0) PRO, 9 jaar geleden

Is goed te doen. Kwestie van de as t.h.v. de versnellingsbak zo goed mogelijk recht voor het gat en dan naar binnen drukken. Zit geen borging o.i.d. op. Wat het lastiger kan maken is dat je waarschijnlijk de centrale borgmoer voor op de aandrijfas niet als eerste hebt verwijderd voordat je aan de draagarm begon?

mick_110 (0), 9 jaar geleden

Klopt de borgmoer aan de buitenzijde van de as heb ik inderdaad niks gedaan en laten zitten zoals die zat. Dit is de oorzaak van het probleem?

voyager (0), 9 jaar geleden

Jep

mick_110 (0), 9 jaar geleden

Hierbij nog even een foto van de betreffende lek, voor de volledigheid.
[url=http://postimg.org/image/dc5kspabh/][img]http://s30.postimg.org/dc5kspabh/image.j...[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.