Peugeot 406: dakraam lekt

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

Bij mijn peugeot ontstaat bij de voorruit boven bij aansluiting dakbekleding vocht .Is dit ontstaan door verstopping waterafvoer dakraam, of sluit het dak normaal nooit helemaal 100%dicht?
Iemand vertelde mij dat je moet doorblazen. Wat moet ik doorblazen? Het is een schuif kantel dak.

groete John

john van der linden

Geplaatst door john van der linden (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

heemskerk4251 (0), 9 jaar geleden

Nee, dat dakraam sluit nooit 100%. In de rechter en linkervoorhoek van het raammechanisme zitten gaatjes om het water af te voeren. Als dit gaatje verstopt zit loopt het gootje over en het water loopt dan door de bekleding van de raamstijl naar beneden, en als het veel is tot in de de vloerbedekking. Met andere woorden de vloerbedekking wordt kletsnat. Het gaatje openmaken met perslucht of met een draad lost vaak dit probleem op. Als dit niet lukt kun je de bekleding van de raamstijl losklikken en het rubberbuisje volgen dat uiteindelijk in de waterbak onder de voorruit uitkomt. Kijk eens op YouTube voor de handleiding.

john van der linden (0), 9 jaar geleden

Het verhelpen van lek dakraam is verholpen door de stijlbekleding er af te halen ,en de slang met doorvoering los te maken van stijl en doorvoering naar buiten.Doorvoeringen van slang gehaald en schoongemaakt met warmwater.Bij dakraam in de hoeken ook warmwater gegoten.Alles weer in elkaar gezet en weer water in de hoek gegoten.Motorkap opengemaakt en zie het water stroomde nu door.
Bedankt voor de informatie,nu nog zien dat na drogen hetplafond doek vast zien te zetten bij boven kant voorruit.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.