Peugeot 206: remlichten blijven branden

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel

Goedeavond;

Een probleem wat ik graag aan jullie wil voorleggen. Vanochtend erachter gekomen dat de remlichten van de auto niet werkte. Anwb langsgeweest; die hebben wat gerommeld en zeiden dat de remlichtschakelaar kapot was. Prima, morgen even nieuwe halen dus. Nu kwam ik er alleen achter dat nu de remlichten van de auto juist blijven branden, alleen wanneer ik met mn voet de onderkant van het pedaal omhoog duw gaan de lichten weer uit. Dit betekent dus dat mn rempedaal de schakelaar niet ver genoeg induwt. Rara? Ligt dit nu aan de remlichtschakelaar of is er iets anders mis?

Bedankt voor het meedenken!

PJS

Geplaatst door PJS (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

Kan ook aan de afstelling liggen, maar wat heeft mijn collega eraan gedaan, heeft hij wel gekeken bij het pedaal, misschin als je de schakelaar kan verplaatsen dat het is opgelost

PJS (0), 9 jaar geleden

Dank voor de snelle reactie! De collega heeft zeker daar gekeken, dat is ook de reden dat ze nu blijven branden denk ik. Maar ik kam de schakelaar wel losmaken; maar kun je hem ook verplaatsen?

Brum1467 (0), 9 jaar geleden

Ik zou eerst maar eens een nieuwe schakelaar proberen. Zal de hele wereld niet kosten.

PJS (0), 9 jaar geleden

Ben ik met je eens; maar ik snap de logica niet. Die nieuwe schakelaar zal toch ook niet ver genoeg worden ingedrukt?

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

Ja soms kun je hem afstellen door hem dieper af testellen

Brum1467 (0), 9 jaar geleden

Het is maar de vraag of de schakelaar echt niet ver genoeg wordt ingedrukt. Als de schakelaar defect is kun je ook de situatie krijgen dat de schakelaar het contact niet op het juiste moment maakt/verbreekt.

Als er een stelmogelijkheid is, kun je daarmee wellicht het probleem tijdelijk oplossen. Kans is groot dat de schakelaar toch niet 100 % is. Tenzij de schakelaar bijvoorbeeld los heeft gezeten en is verschoven. Die kans is denk ik klein, zeker nu de wegenwacht al aangegeven heeft dat de schakelaar defect is. Een eventuele afstelmogelijheid had de wegenwachter echt wel opgemerkt.

Vandaar dat ik denk dat een nieuwe schakelaar plaatsen nmm verstandig zou zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.