Peugeot 3008: 2008 met 13 polige met verloop 7 polig heeft geen const. +

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine

Mijn 2008 heeft een 13 polige aansluiting met org. 7 polig verloop. In mijn caravan heb ik geen constante +. Mijn dealer heeft tot 2 keer toe alles gecontroleerd en opnieuw ingelezen en zegt dat alles goed gemonteerd is, en ik maar een 13 polige stekker op de caravan moet monteren. Ok, kan ik echter niet geloven, daar ik zelf met een spanningszoeker ben gaan meten maar zowel op de 7 als de 13 polige kan ik nergens een + meten. Zowel met of zonder lopende motor. (Meet wel spanning op andere aansluitingen).
Wie heeft hier ervaring mee ?

PS Het is niet mogelijk om 2008 bij type te kiezen.

guus12

Geplaatst door guus12 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 3008? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1355) PRO, 9 jaar geleden

Als je nu eens naar de garage gaat , die zegt dat alles goed is en hem laat zien dat er nergens een constante voeding is op je 13 polige stekker , ben ik benieuwd wat er uit komt.
Wel meten met alle andere verbruikers uit natuurlijk , dan zal er minimaal 1 pennetje 12v moeten geven als de motor loopt.

j@n-willem (0) PRO, 9 jaar geleden

Jan, wanneer jij los meet dmv pen gaat er geen lamp branden, het kastje (ebe) trekhaak geeft hem pas vrij als er echt een stekker aangesloten is. Weet je heel zeker dat een verloopstekker hebt met 13pin zie vaak dat er andere spul ingebracht wordt. Anders probeer misschien de caravan van de buurman. Of neem de combinatie mee naar je garage.
Gr jw

harry4203 (400) PRO, 9 jaar geleden

volgens mij zit er in de 7plg verloop nooit een constant plus, maar een mistlampaansuiting.

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

als alles goed is aangesloten en aangemeld via de dealer met diagnose apparaat (inlezen trekhaak) 13 polige
bij 13-polige= pin nr9 constante +(Bruin/Wit) draad.
bij 7 polige = GEEN constante +

guus12 (0), 9 jaar geleden

[quote=j@n-willem]Jan, wanneer jij los meet dmv pen gaat er geen lamp branden, het kastje (ebe) trekhaak geeft hem pas vrij als er echt een stekker aangesloten is. Weet je heel zeker dat een verloopstekker hebt met 13pin zie vaak dat er andere spul ingebracht wordt. Anders probeer misschien de caravan van de buurman. Of neem de combinatie mee naar je garage.
Gr jw[/quote]
Verloopstekkers =13pin,door Peugeot-dealer zelf aangebracht.
Kun je mij uitleggen wat is het kastje (ebe) , en via welk contact merkt het kastje dat er een stekker inzit ? Ik heb gemeten met verloopstekker erin. Constateer met caravanstekker dat in caravan geen stroom is.
Andere suggesties probeer ik uit te voeren t.z.t.
Bedankt.

guus12 (0), 9 jaar geleden

[quote=Tiguan]als alles goed is aangesloten en aangemeld via de dealer met diagnose apparaat (inlezen trekhaak) 13 polige
bij 13-polige= pin nr9 constante +(Bruin/Wit) draad.
bij 7 polige = GEEN constante +[/quote]
Bij Peugeot dealer met diagnoseapp. alles gecontroleerd. Volgens schema is pin9 constant+ . Maar ik kan deze + niet meten!
Bij de 7-pins v.d. caravan is wel een constante + . Bedoel jij bij de 7pns uitgang v.d. verloopstekker? Waarom monteert mijn dealer deze dan wetende dat er een caravan achter komt, of waarom zegt hij me dat dat niet als dit waar is?

Bedankt.

harry4203 (400) PRO, 9 jaar geleden

deze 13plg aansluiting is het enige wat tegenwoordig nog leverbaar is. enige goede oplossing is (zoals reeds door dealer geopperd) de caravan aanpassen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 3008 of stel zelf een nieuwe vraag.