Peugeot 307: airbag storing

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0hd1

Hallo, een vraagje ik heb hier een peugeot 307 sw van een kennis, deze is tegen een paaltje gereden en heeft wat schade, motorkap, bumper, bumperbalk en voorfront, dit is allemaal vrij eenvoudig te vervangen allen nu brand er ook een melding van airbag storing.

de airbags zelf zijn niet afgegaan, kan dit gereset worden? ik heb zelf nog nooit airbags vervangen, is dit zelf te doen of wordt het een dure operatie voor een auto uit 2004?

bij voorbaat dank
vr.gr. Dirk

8226tr

Geplaatst door 8226tr (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

hans4074 (0) PRO, 9 jaar geleden

Volgens mij is het zo, dat bij een aanrijding afhankelijk van de bots-impact, de trigger/kogeltje op scherp/scherper komt te staan, óf af gaat. Het kan dus zijn dat de botsing net niet hard genoeg geweest is om de airbags en/of gordelspanners te activeren, maar dat het zaakje wel op scherp/scherper staat. Begin daarom eerst met uitlezen en kijk wat daar uit komt.

harry4203 (430) PRO, 9 jaar geleden

lees em idd eerst maar eens uit, kan ook goed zijn dat er toch een gordelspanner is afgegaan bv.

wkhoek (0) PRO, 9 jaar geleden

Of er zit gewoon een storing in

fordmannetje (0) PRO, 9 jaar geleden

botssensor achter voor bumper

wkhoek (0) PRO, 9 jaar geleden

Er zit heel veel achter de voorbumper, nagenoeg de hele auto.. Maar het onderdeel welke een aanrijding registreerd zit bij mijn weten op de carrosserie bodem gemonteerd onder het dashboard meende ik.

hans4074 (0) PRO, 9 jaar geleden

Zit toch meestal in de EBE van de airbag? Daarom de ontgrendel en vergrendel handeling met de laptop bij werkzaamheden aan deze EBE?

8226tr (0), 9 jaar geleden

weet helaas niet wat jullie bedoelen met deze afkortingen,ik heb inmiddels vernomen dat de bestuurders gordel geblokkeerd is, wat moet ik nu doen alleen de gordel vervangen en dan laten resetten of moet er nog meer uit?

in ieder geval HEEL erg bedankt vast voor het meedenken.

Vr.Gr.Dirk

8226tr (0), 9 jaar geleden

Hallo, ik heb inmiddels een module en een gordelspanner gekocht op de sloop en ga dit volgende week proberen in te bouwen.
allemaal nomaals heel hartelijk bedankt voor het meedenken, en kan deze topic afgesloten worden.als het onverhoopt niet lukt kom ik graag bij jullie terug.

vr.gr. Dirk

fordmannetje (0) PRO, 9 jaar geleden

moet wel ingeleert worden bij de dealer!!

8226tr (0), 9 jaar geleden

dank je,Dirk

8226tr (0), 9 jaar geleden

spul zit erin, komen ze erachter dat de andere gordeltoch ook niet werkt, dus moet die ook vervangen endan inleren,
iedereen hartelijk bedankt voor het meedenken, dan kan deze topic afgesloten worden.
Vr.Gr. Dirk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.