Peugeot 406: Cruise control valt soms weg

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

Hallo

Ik heb een Peugeot 406 break (XT) waarvan de cruise control soms stil valt, hij staat bv ingesteld op 120 km/u en dan opeens begint hij in te houden. de snelheidsmeter valt dan terug naar 0 en de drukknop van de cc reageert ook niet meer, maar wanneer ik dan met het draaiknopje op de stuurkolom de cc helemaal uitschakel begint alles weer te werken, de snelheidsmeter geeft dan weer de snelheid aan en ook het gaspedaal reageert weer normaal.
Kan iemand mij uitleggen wat er aan de hand is ?

jfjboone

Geplaatst door jfjboone (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

heemskerk4251 (0), 9 jaar geleden

Vervang de snelheidssensor op de bak.

jfjboone (0), 9 jaar geleden

[quote=heemskerk4251]Vervang de snelheidssensor op de bak.[/quote]
Hallo,

Bedankt voor de tip, a.s. woensdag gaat de auto naar de dealer voor de jaarlijkse APK.
Ze gaan er dan gelijk naar kijken, en ook laat ik de boordcomputer even uitlezen om te kijken welke foutcode er wordt weergegeven.
En als ze toch bezig zijn kunnen ze gelijk even kijken waarom het ABS lampje gaat branden wanneer het regenachtig weer is.

Groetjes Hans

heemskerk4251 (0), 9 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem gehad met eenzelfde 406 van hetzelfde bouwjaar. Ik gebruik de cc nooit, maar herken wel het wegvallen van de snelheidsmeter en het minder functioneren van het gaspedaal. Duurt vaak maar een paar seconden, en dat is denk ik net de tijd die jij nodig hebt on de cc uit te schakelen. Het overkwam mij midden in de nacht op weg naar het zonnige zuiden..... en dat was schrikken.

In Frankrijk is de sensor vervangen en daarna geen problemen meer gehad. Komt overigens vaker voor bij de 406. Geeft zover ik weet geen foutmelding.

jfjboone (0), 9 jaar geleden

Even nog een vraagje over die snelheidssensor.
zit die op de bak of in de bak en wanneer hij op de bak zit waar kun je hem dan zien.

heemskerk4251 (0), 9 jaar geleden

Hij zit op de bak. De garagist heeft me de oude laten zien. Als ik het goed begrepen heb zit hij op de bak boven de rechter aandrijfas, met een stekker.

Het ding kostte me in Frankrijk 70 euro. Maar of dat de werkelijke prijs is.....? Ik ben een toerist per slot, maar vond het nogal prijzig voor zo'n klein dingetje.

Ik heb rondgekeken op het net.

Valeo € 73,--

Dus de in rekening gebrachte prijs was correct........

jfjboone (0), 9 jaar geleden

Dank je voor de uitleg, de auto is bij de dealer geweest en men heeft alles nagelopen. De snelheidssensor was in orde maar de ring op de steekas was gebroken en dat was de oorzaak van het uitvallen van de cc en het oplichten van het ABS lampje.
tevens zijn ze er achter gekomen dat de achterste stabilisatorstang erg veel speling had en moet worden vervangen, alles bij elkaar gaat dit ± € 550.00 kosten. Dan is hij weer helemaal in orde dus laat ik deze reparatie maar uitvoeren, ik heb er tenslotte geen nieuwe auto voor.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.