Peugeot 806: Peugeot 806 stank/vreemde lucht rechtsachter na rijden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Situatie: na het vervangen van de achterdemper, die gemonteerd is met uitlaatpasta (Wurth) en nieuwe rubbers had mijn vrouw na een rit (2x90km) een vreemde lucht rechtsachter. Leek op aanlopende remblokken, dus rem gedemonteerd, zuiger niet echt soepel, dus die schoongemaakt en met ATE vet teruggeplaats. Ook de pennen waar de klauw op schuift hadden iets roest aan het eind, schoon gemaakt, ingevet en alles weer gemonteerd. Links ook gelijk maar preventief gedaan, ook daar iets roest.
Dacht het probleem opgelost te hebben, maar de stank blijft echter.
Het lijkt op een mengsel van verbrande koelvloeistof, rubber en plastic. Uitlaat weer geinspecteerd, rubber niet gesmolten, uitlaat hangt vrij en ook koelvloeistof niet gezakt, geen hoge druk op systeem en olie mooi glimmend. Weet het nu even niet meer, misschien iemand nog ideeen? Kan het de katalysator zijn die de geest heeft gegeven (na 310dkm)? Of de lucht van een nieuwe uitlaat die verbrand?
Remmen lopen overigens netjes vrij, hij rolt de geringste helling af als je de rem los laat.

Alvast dank, groet Robbert

rjverbrugh

Geplaatst door rjverbrugh (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 806? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hobby-monteur (0), 9 jaar geleden

Gezien het feit dat je en net een nieuwe achterdemper en uitlaatkit hebt gebruikt,zou ik me vooreerst niet al te veel zorgen maken over rare chemische luchtjes.Kijk het even aan,en aanlopende remmen worden ook loeiheet,dus als de naaf heet wordt,kun je allicht de remmerij eens controleren.

rjverbrugh (0), 9 jaar geleden

Dank voor het antwoord, de remmerij had ik al gecontroleerd en de naven worden niet warm.

TrafficBandit (0), 9 jaar geleden

Op een nieuwe demper zit een soort vet om er voor te zorgen dat ze niet al in het magazijn gaan liggen roesten, soms zitten er ook stickers op. Als de demper eenmaal onder de auto zit wordt hij heet en verbrandt het vet en de stickers, niet dat de vlammen er vanaf komen maar flink blauwe rook is niet vreemd. Dit is waarschijnlijk wat je geroken hebt, maar is normaal bij nieuwe uitlaatonderdelen. Als de boel eenmaal goed heet is geweest heb je er geen last meer van.

rjverbrugh (0), 9 jaar geleden

Denk dat dat het geval was, stank is inmiddels verdwenen, maar we hebben nu andere problemen, zie nieuw onderwerp....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 806 of stel zelf een nieuwe vraag.