Peugeot 306: Blaadje achter het luchtfilter gevallen en nu soms inhouden?

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo, ik heb een probleem met de motor van mijn Peugeot 306 cabrio 1.8.
Ik heb deze wagen net gekocht en heb op advies van de vorige eigenaar (die geleerd had voor automonteur) de bougies vervangen en het luchtfilter. Helaas is er bij het vervangen van het luchtfilter iets mis gegaan, er lag namelijk een beukenblaadje achter het oude luchtfilter(hoe die daar terecht is gekomen is me een raadsel)deze wilde ik wegpakken , maar die viel toen door naar beneden.
Nu weet ik niet of dat de reden is dat de auto nu soms even inhoud ik heb hem al eens flink op de staart getrapt en dan rijdt hij vrij pittig, maar daarna houdt hij weer eens ff in. (1a2 seconden).
Het voelt gewoon niet veilig om ermee te blijven rijden, zeker niet op lange afstanden.
Zou zo'n blaadje naar verloop van tijd worden door gezogen? Of moet ik kijken hoe ik achter / onder het blok kan komen om dat blaadje er uit te vissen?
Bij voorbaat dank voor jullie tips.
Vriendelijke groet, Chris.

News Hitter @ Twitter

Geplaatst door News Hitter @ Twitter (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Petje57 (0) PRO, 9 jaar geleden

Dat blaadje kun je lang naar zoeken. Die is al lang vertrokken door de uitlaat. De luchtsnelheid is daar dusdanig hoog, dat geen enkel blaadje daar blijft liggen. Het inhouden zal daar dus ook niets mee te maken hebben.

News Hitter @ Twitter (0), 9 jaar geleden

Dankje voor die toelichting , dan zal ik op zoek gaan naar de oorzaak van het inhouden.
Ik dacht zelf ook al dat het blaadje al lang door de uitlaat geblazen zou zijn, maar wilde deze oorzaak met zekerheid kunnen uitsluiten.
Enig idee waar het probleem zou kunnen zitten? Het is vooral te voelen na het schakelen naar de 3e versnelling in het begin van het optrekken.
Vriendelijke groet, Chris.

zwartepiet (65), 9 jaar geleden

ligt het blaadje niet voor de luchtmassameter waardoor de luchtstroom en de luchthoeveelheid niet juist is

Petje57 (0) PRO, 9 jaar geleden

Beter lezen en/of nadenken, Zwartepiet. De LMM zit vóór het luchtfilter, niet er na. En de punt 2: heeft deze wel een LMM? Kan ook een map-sensor hebben.

News Hitter @ Twitter (0), 9 jaar geleden

Hallo, ik heb i.d.d. ook naar aanleiding van uw reactie zitten googlen op de lucht massa meter maar kwam ook tot de conclusie dat (áls hij er een heeft) hij niet achter maar voor de luchtfilter zou zitten. Maar toch bedankt voor het meedenken /de reactie.
Vriendelijke groet Chris.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.