Peugeot 307: stuurbekrachtigingsolie

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hai Allen,

Vandaag even checkup gedaan peugeot 307 SW. Alles ok. Alleen viel op dat op de e.o.a. manier de olie in het reservoir van de stuurbekrachtiging was gestegen. Een stuk boven niveau. Ook de olie zag er wat vreemd uit.
Vermoeden dat er vocht bij is gekomen. Nu wil ik de stuurbekrachtigingsolie vervangen voordat er iets met de pomp is. Nu werkt alles nog prima.

vraag 1: Hoe krijg ik de olie eruit ?

vraag 2: neem aan dat je moet doorspoelen ?

vraag 3: welke olie gaat erin ( merk/ etc)

vraag 4: Hoeveel olie ( 0.8 ?)

vraag 5: Kan ik bv de olie er met een zuiginstallatie uithalen en dan steeds weer bijvullen tot niveau , dan stuurbekrachtiging paar keer laten inschakelen, weer olie eruit zuigen, weer bijvullen etc ? en dat een keer of 4. Of is dat raar gedacht?

Vraag 6: Als er nog wat oude olie achterblijft geeft het dan problemen als er verse stuurbekrachtigingsolie bijkomt?

Met dank aan degeen ( degenen) die zouden willen antwoorden.

hrt grt
Tanja

de kroon

Geplaatst door de kroon (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

Er zit geen aftapplug o.i.d.. Beste is; slang losnemen bij stuurhuis. Leeg laten lopen. Reservoir leegmaken , en schoonmaken. Alle leidingen doorblazen. Zoveel mogelik i ig .
Daarna alles weer schoon en droog monteren. Afvullen met verse stuurbekr.olie. Paar weken rondrijden, en als je dit goed lijkt, dan opnieuw zelfde handeling- Dit zou moeten volstaan.

de kroon (0), 9 jaar geleden

Misschien domme vraag, maar als je de remolie vervangt moet je ontluchten, is dat in het geval van de stuurbekrachtiging ook noodzakelijk?

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

Volstaat met volledig naar links sturen, daarna weer geheel naar rechts. Hou het reservoir gevuld. Doe dit een paar keer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum