Peugeot 307: olie of diesel lekkage rondom verstuivers 307 1.6hdi

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6hdi fab

Hallo ik heb wat lekkage problemen met mijn 307 1.6 hdi uit 2006

Het begon met dat ik diesellucht rook bij stilstand voor stoplicht. toen ik onder de kap keek zag ik olie of diesel rond de verstuivers liggen en ik hoorde hem ook puffen.
Ben toen naar een dieselspecialist (Olst) gegaan en conclusie was lekkage van verstuivers.

alle 4 de verstuivers gedemonteerd, ultrasoon gereinigd, brandplaatjes vervangen en weer gemonteerd.

Ik heb daarna niet meer onder de kap gekeken. ik rook ook geen diesel meer dus ik had geen alarmbellen. Totdat mijn vrouw een keer terug kwam met de auto en dat er een melding was dat het motoroliepeil te laag was. Deze was nog recent aangevuld(ivm normaal verbruik) dus toen schrok ik. Ik keek onder de kap en toen bleek dat er weer een hele plas rondom de verstuivers lag.

Gebeld met dieselservice en deze gaven aan dat het zo goed als zeker niet meer de verstuivers zouden zijn, maar mogelijk het kleppendekselpakking. Deze laten vervangen maar dat maakte niets uit. Terug naar dieselservice en daar hebben ze alles bekeken en het leek van verder achter de verstuivers vandaan te komen.
Toen het inlaatspruitstuk bekeken en daar zat veel troep, conclusie: de pakkingen van inlaatspruitstuk kapot. Deze allemaal (8)vervangen en terug gemonteerd. Motor gecleaned, klein stukje gereden en er leek geen lekkage te zijn.

Ik terug naar huis, ongeveer 80km en toen uit nieuwsgierigheid toch even kijken........weer een plas olie of diesel (ik weet het niet zeker) Balen!!

Dieselservice weer gebeld want ik geef geen 300 euro uit om er niets mee op te schieten, daarvoor al 500 euro voor de verstuivers achtergelaten.

Nu moet ik hem volgende week brengen en dan gaan ze verder onderzoeken, maar ze weten niet goed wat het zou kunnen zijn.

Iemand een tip/suggestie waar specifiek op te letten??

Ik lees bijvoorbeeld over brandstofleidingen en tap-assen die perse vervangen moeten worden als de verstuivers eruit zijn geweest. Dit is in ieder geval niet gebeurd.

Ik zal een foto toevoegen van toen de auto open lag en het inlaatspruitstuk verwijderd was.


[url=http://postimg.org/image/eb53gti4b/][img]http://s1.postimg.org/eb53gti4b/20150415...[/img][/url]

ej

Geplaatst door ej (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hans4074 (0) PRO, 9 jaar geleden

Uiteraard dien je eerst te constateren of het brandstof of (motor) olie is wat er lekt. Brandstof zou goed van een leiding kunnen komen. Is het motorolie, dan kan dat langs de tapeindjes van de verstuivers omhoog komen. Bij werkzaamheden aan verstuivers schrijft Peugeot voor om zowel de leidingen als ook deze tapeindjes te vernieuwen en uiteraard vastgezet te worden op het voorgeschreven aanhaalmoment.

Tari Harrie (0), 5 jaar geleden

Hoi EJ,
Ik heb exact hetzelfde als jou wat was destijds je oplossing?
Groet HJ

Rene Roolvink (0) PRO, 5 jaar geleden

Hallo Tari Harrie .

ej heeft sinds 22-4-2016 niet meer gereageerd op dit forum .
Dus een antwoord zal er wel niet meer komen .
Maak een nieuw topic van uw probleem / storing , aangevuld met alle autogegevens ( chassisnummer ) en plaats er indien mogelijk ook wat foto,s bij .

ej (0), 5 jaar geleden

Jawel ik ben er nog ;) de 307 heb ik helaas al lang nite meer. Gebroken nokkenasketti g heeft hem de das omgedaan .

Wat betreft de lekkage ging het bij mij uiteindelijk om de brandplaatjes van de verstuivers en een pakking aan de achterzijde van de carborateur (weet ff niet meer precies hoe het heet)

De verstuivers waren echt n pain in the ass. Ze kregen ze er bijna niet uit en toen zijn er eerst bij 2 de plaatsjes vervangen. Dat leek de oplossing maar je raad het al..... paar weken later begonnen de andere te lekken. Oftewel laat ze allemaal vervangen als je er voor gaat. Ik heb het bij een Bosch dieselservice laten doen.
Mijn 307 was n hele fijne auto maar oh oh wat een gekloot en giga kosten heb ik er aan gehad. Wat dat beteft was ik"blij" dat ik er vanaf was.....mn portemonnee strooooomde leeg.. naast deze lroblemen heb ik ALLE andere bekende 1.6hdif problemen gehad

Hoop dat het bij jou meevslt.....succes

Rene Roolvink (0) PRO, 5 jaar geleden

ej , bedankt voor uw reactie .
Hopelijk kan Tari Harrie hier zijn voordeel mee doen .

Tari Harrie (0), 5 jaar geleden

Hoi EJ,
Bedankt voor je uitgebreide reactie.
Wij zaten in Italië op vakantie ze hebben alle ringen vervangen. Voor nu lijkt het probleem opgelost. Ik zal thuis eens kijken onder de motorkap of het nog olievrij is.
Wij hebben deze auto nu zo’n 4 jaar rijd heerlijk maar we hebben ook al erg veel kosten gehad helaas. Deze rekening viel mee was 240 euro.
Groetjes Harrie

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.