Peugeot 407 2006: Turbo /emissie problemen na vervangen distributieriem

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi

Hallo,

Vandaag heb ik samen met mijn oom de distributieriem (incl. spanrol en drukrol) en de waterpomp van mijn Peugeot 407 2.0 vervangen. Alles lijkt op tijd te staan, maar na het starten krijg ik een emissie storing foutmelding op de display, en hij lijkt in te houden bij het optrekken. (dwz. het lijkt alsof de turbo niet aanslaat en hij langzaam op snelheid komt). Stationair loopt hij wel normaal en ik kan er mee rijden.
Hij is bij een garage even uitgelezen, en daar stond wel een foutmelding over de turbo in. Het vreemde is dat de turbo het wel goed deed voor de vervanging van de distributieriem.
Nu zit er bovenop de motor ook een stekkertje waarbij we niet kunnen herleiden waar dat deze hoorde. Het lijkt alsof het een loze stekker is, maar zeker weten doen we het niet meer.

Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?

nesclan

Geplaatst door nesclan (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

[quote=nesclan].................. Alles lijkt op tijd te staan, ....................[/quote]
Je hebt de timing losgehad. Ik zou mezelf eerst eens overtuigen ofdat deze nog immer goed staat. Een halve tand ernaast, kan je zomaar gebeuren. Eerst zeker weten.

nesclan (0), 8 jaar geleden

Bedankt voor het meedenken. :)

Het bleek toch het losse stekkertje te zijn.. de stekker waarmee hij verbonden moet zijn was onderin blijven hangen, en na wat speurwerk toch gevonden. Hij trekt nu weer goed op. Emissie storing blijft wel in beeld, maar ik ga maandag daarvoor even bij de garage langs.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum