Peugeot 206: 206 geheugen airco

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Bij het starten springt automatisch de airco aan, met de aanjager bijna in de hoogste stand. Ongeacht de stand waarin ik de auto afzet. Dus ook als ik de auto afzet in ECO stand met de airco uit, staat hij weer aan als ik de auto opnieuw start. Iemand een idee hoe ik dit kan voorkomen?

pemade63

Geplaatst door pemade63 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hobby-monteur (0), 8 jaar geleden

Is dit sinds kort,of was het altijd al zo?

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik denk dat je er mee moet leren leven omdat het klinkt als normale werking bij 206 met automatische airco. Ik herken het in ieder geval ook van mijn eigen 206 en heb me er nog niet druk over gemaakt.

pemade63 (0), 8 jaar geleden

Geen idee of dit al lang is, ik heb de auto pas.
Is wel lastig, ik denk toch dat het zo niet hoort.

Brum1467 (0), 8 jaar geleden

Het is normaal dat de airco na het opnieuw starten van de auto soms inschakelt, ook als de airco in de eco stand stond toen de motor werd afgezet. Deze functie is ingebouwd om te garanderen dat de airco regelmatig wordt ingeschakeld om het uitdrogen van afdichtingen en vastzitten van de compressor te voorkomen. Ik heb zelf ook zo'n auto gehad en die van mij deed dit ook.

Het is niet normaal dat de aanjager vanzelf in de hoogste stand gaat draaien, tenzij de werkelijke temperatuur in de auto natuurlijk sterk afwijkt van de ingestelde temperatuur.

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik denk dat Peter ook wel ietsjepietsje overdrijft met bijna in de hoogste stand tenzij de auto in de volle zon/hitte heeft gestaan of dat bij koud weer de stand voorruit ingeschakeld wordt d.m.v. de drukknop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum