Peugeot 508: Peugeot THP motoren, problemen opgelost?

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 THP

Hallo,

Ik heb een Peugeot 508 op het oog, mooie wagon maar op het internet lees ik niet hele beste verhalen over de THP motoren van BMW/PSA.
Nu heb ik contact opgenomen met de verkoper (Peugeot dealer) deze zegt dat er een nieuwe distributieketting is ontwikkeld waardoor alle problemen (uitgerekte ketting, snel vervuilde motor) verholpen zijn.
Is er iemand die dit verhaal kan bevestigen (of ontkrachten) en zijn er nog andere problemen met deze motor of auto waar ik bij de aankoop nog wel op moet letten?

Alvast bedankt.

wesselb

Geplaatst door wesselb (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 508? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

harry4203 (410) PRO, 8 jaar geleden

zal wel een verkoper zijn die weinig in de werkplaats komt.

Rene Roolvink (0) PRO, 8 jaar geleden

Denk dat er weinig Peugeot Technici zich (op deze site ) hier over uitlaten .

hobby-monteur (0), 8 jaar geleden

Tja,ook het uitblijven van een reactie is een reactie.

hobby-monteur (0), 8 jaar geleden

Uit de enquête blijkt ook dat bezitters van een auto met een THP-motor meerdere keren naar de dealer terug moeten om erkenning van het probleem te krijgen. De THP-motor, een kleine benzinemotor ontwikkeld door BMW en PSA, heeft een hoog vermogen met een relatief laag brandstofverbruik. Vanaf 2007 wordt deze motor voor een meerprijs van 3 tot 5 duizend euro in verschillende types van Peugeot en Citroën aangebracht. Ook de Mini Cooper S heeft deze motor. Binnen twee jaar vallen de reparaties nog onder de garantie. Maar daarna wordt de consument op kosten gejaagd.
*bron:Autoweek

Verder wordt er nog vermeld dat de meeste problemen binnen de eerste 20.000 km ontstaan,en veroorzaakt worden door een uitgerekte distributieketting.

wesselb (0), 8 jaar geleden

Mensen dank voor de reacties.
Ik heb nergens op internet kunnen vinden of er nou echt een concrete oplossing voor dit probleem is gevonden.
Ook al zou het probleem met de distributieketting verholpen zijn (lees je zo nu en dan op internet) de problemen met zwaar vervuilde motoren zijn naar mijn weten nog niet verholpen.
Verder blijft het een prachtige auto maar dit probleem zit met toch nog altijd dwars.
Probleem voor nu opgelost.

harry4203 (410) PRO, 8 jaar geleden

houd wel rekening met het feit dat problemen met kettingen en vervuilde kleppen ed bij aanzienlijk meer merken voorkomt dan alleen bij de psa-groep. (een ander merk kopen is geen vrijwaring van problemen) probeer wel altijd de historie van de auto te achterhalen, krijg je vaak al een redelijke indruk.
succes, harry

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 508 of stel zelf een nieuwe vraag.