Peugeot 309: handrem of achterremmen niet volledig los Peugeot 309

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Hallo,

ik ben eigenaar van een Peugeot 309 met bouwjaar 1988. Het gaat om een 309 GR met 1300 benzine motor. Deze heb ik 3 jaar geleden gekocht in rijdende staat zonder noemenswaardige problemen. Aangezien ik deze wagen netjes in ere wou herstellen om als oldtimer te gaan gebruiken (wagen was nogal vies en niet standaard) werd deze aan de kant gezet, dus er werd niet mee gereden. Noodgedwongen heeft deze een zeer strenge winter buiten doorgebracht (en toen is het hieronder geplaatste probleem begonnen), maar staat nu wel 2 jaar in mijn garage.

Nu heb ik echter het probleem dat deze niet volledig van de rem lijkt te komen. Wanneer ik de handrem los zet en stukje vooruit of achteruit rij voel ik duidelijk een weerstand (de wagen duwen lukt ook niet echt). De wagen gaat echter niet erg omhoog bij het achteruit rijden zoals wanneer de handrem niet loskomt. Slechts een zeer klein beetje, en omgekeerd in het vooruit rijden (dus naar onder). Ik hoor wel een soort "piep" wanneer ik de wagen in beweging breng.

Ik heb de afstelling van de handremkabel (dus aan de handremhendel in de wagen) al volledig losgemaakt maar dit veranderd niets. Als ik de wagen omhoog krik achteraan kan ik de achterwielen wel met de hand draaien, maar erg soepel draaien ze niet. Je voelt een zekere weerstand op het wiel, zowel rechts als links.

Iemand raad? Alvast bedankt

Draps

Geplaatst door Draps (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 309? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Ruud10657 (0) PRO, 8 jaar geleden

Geen remcilinders vast hangen of de armpjes waar de remkabel aan vast zit op de remschoen bewegen niet (gaan zwaar of zitten vast geroest). Remschoen uitbouwen en armpjes gangbaar maken. Check ook of de remkabels wel soepel door de buitenmantel schuiven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 309 of stel zelf een nieuwe vraag.