Peugeot 206: Peugeot 206 P0200 storing maar de injectors zijn in orde

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: KFW

hallo lezers,

het zal vast de zoveelste topic zijn met deze foutcode maar zover ik heb kunnen lezen in de vorige topics zit er nergens een oplossing voor mij bij dus bij deze maak ik een nieuwe aan.

een paar maanden geleden (4-5 maanden) begon de 206 op 3 cilinders te lopen en het motorstoringslampje ging knipperen. toen ik thuis kwam heb ik de 206 uit gelezen en kreeg ik een foutcode p0204 storing in stroomkring verstuiver 4. deze heb ik toen gewist en heb nergens meer last van gehad tot afgelopen weekend.

zaterdag had ik de zelfde problemen qua lopen van de motor, dus direct uitgelezen, en nu heb ik een p0200 storing in stroomkring verstuiver foutcode. ik heb alle injectors inmiddels al doorgemeten op weerstand en deze bedraagt 12.7 ohm voor alle 4 de injectors. omdat ik het probleem toch zal moeten oplossen ben ik vandaag begonnen met injector 4 (distributie zijde) te vervangen. dit heeft geen resultaat opgeleverd. wat ik gelezen heb komt het wel eens voor dat injector 4 (distributie zijde) en injector 1 (vliegwiel zijde) defect willen gaan.

voordat ik de nieuwe injector gemonteerd heb wou ik weten wat voor weerstand deze had, en dit was 12,6 ohm (nagenoeg het zelfde als de oude)
heeft iemand tips voor mij of een oplossing hoe ik dit probleem verder moet gaan aanpakken?

PS: storing komt alleen voor wanneer de motor op bedrijfstemperatuur is.

hoor graag van julllie!

Met vriendelijke groet,
Dave

Dave Tummers

Geplaatst door Dave Tummers (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

harry4203 (380) PRO, 8 jaar geleden

als ie daadwerkelijk op 3 cil gaat lopen is het toch vrij simpel om te zien welke cilinder niet meeloopt. dan kun je bv van die cilinder de injector eens wisselen met een andere.

Dave Tummers (0), 8 jaar geleden

De bougies zagen er alle 4 het zelfde uit. Kon er niet vanaf lezen welke er niet mee deed. Deze optie had ik al geprobeerd. Het viel me wel op dat alle 4 de bougies er arm uit zagen.

theloof (0), 7 jaar geleden

En hoe is dit afgelopen?
Ik heb namelijk hetzelfde probleem.

Alvast bedankt.

Gr Dimitry

roelkoops (0) PRO, 6 jaar geleden

goedemorgen ik heb zelfde probleem code p0200 storing stroomkring verstuiver alles al vervangen bobine bougies verstuivers motor mag gaat branden loopt op 3 cilinders dan weer wel dan weer niet smorgens starten kan weer 20 km rijden zonder problemen en gaat weer in zelfde storing wie o wie weet raad

ferdinand (60), 6 jaar geleden

Roelkoops,
Plaats een nieuw topic.Deze is oud en wordt niet meer gelezen.
ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum