Peugeot Expert: springt uit 5e versnelling

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Mijn Expert schiet bij gas terugnemen in z'n 5 uit deze versnelling. Alleen uit de 5. De auto heeft een kabelmechaniek en het lijkt of de motorkanteling wat te veel is waardoor dit euvel ontstaat. Motorsteunen lijken OK, en voordat ik lukraak er wat ga vervangen wellicht iemand die dit ook al eens heeft gehad of tips heeft? Er lijkt niet te veel te stellen te zijn aan het mechaniek op de bak of de kabels maar ik ben dankbaar voor elke tip.

George

georgehw

Geplaatst door georgehw (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Expert? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

wkhoek (0) PRO, 8 jaar geleden

Achter de blikken deksel van de versellingsbak (vlakbij lv wiel) zit de 5e versnelling. Deze deksel kun je een voudig demonteren. Waarschijnlijk zit de moer los op de as. Wel eerst bakolie aftappen of auto scheef leggen.

georgehw (0), 8 jaar geleden

bedankt voor de tip, ga ik checken. loctite gebruiken of heeft hij een borg? of gewoon goed aan gaan hangen?

wkhoek (0) PRO, 8 jaar geleden

Zit geborgd met een inkeping

georgehw (0), 8 jaar geleden

gister pas tijd om te checken maar de 5 zit gewoon goed vast. Misschien toch een motor of v-bak steun..

georgehw (0), 8 jaar geleden

zijn er misschien meer tips mbt mijn probleem? ik heb eea aan steunen gecheckt maar er lijkt niet overmatige speling te zijn. Als ik de wielen los heb naar het mechaniek kijk, als in z'n 5 gezet, en ik draai aan het wiel, dan valt ie ook uit zijn 5, lijkt wel of het contragewicht op zo'n schakelstang te zwaar is.. of dat de kabels niet goed staan maar er lijkt weinig te stellen. Hoe is de set van de 5 verder te controleren? kan het ook aan de synchromesh liggen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Expert of stel zelf een nieuwe vraag.