Peugeot 206: Koelventilator

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16 v

Ik moet mijn koelventilator van mijn Peugeot 206cc vervangen,maar er zijn verschillende soorten en prijsklasse , hoe kan ik dat het beste ontdekken ,welke voor mijn auto de juiste is, want volgens mij is het nog vrij ingewikkeld om er bij te kunnen,laat staan de juiste diameter op te kunnen meten. het is er wel 1 met 5 bladen / schoepen ,of hoe je dat ook mag noemen,iemand daar enig verstand van of al eens eerder gedaan ?

Rein S

Geplaatst door Rein S (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Gewoon op chassisnummer bij een dealer bestellen.

Rein S (0), 8 jaar geleden

Hoi Hans, ik had er al een paar bij winparts.nl gevonden, van het merk Nissen, waar ook mijn radiateur van is,maar is het moeilijk om dat zelf te vervangen, of moet ik daarvoor de halve auto slopen zou maar zeggen

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Is het een auto zonder airco?

Rein S (0), 8 jaar geleden

Ja, het is er 1 zonder airco en van Januari 2003

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

De koelfan van een 206 zonder airco is kleiner/minder bladen en heeft geen condensor, dus eenvoudiger te vervangen. Luchtfilterhuis eruit, grille ( incl. sierstukjes onder de koplampen), bovenste 2 bevestigingen van de radiateur los. Langs de voorkant de 3 moertjes los waarmee de fan vastzit in het frame, stekker op de fanmotor los. Daarna de radiateur aan bovenkant met beleid en enige kracht richting motor duwen en dan kun je de fan er net langs boven tussen uit vissen. De nieuwe in omgekeerde volgorde.

Rein S (0), 8 jaar geleden

oké, en is die fan met het lager dan 1 complete set, of apart van elkaar, want als hij aanslaat hoor ik een erg hard brommend geluid, en denk dat ,dat van het lager afkomt

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

De lagers van de koelfan (uitvoering zonder airco) gaan inderdaad wel eens kapot. Geen ervaring met koelfan anders dan origineel, maar ik neem aan dat ook de andere leveranciers alleen compleet leveren, dus fan met motor.

Rein S (0), 8 jaar geleden

Bedankt hans, ik ga dat allemaal wel even uitzoeken,ik hoop dat ik er morgen wel even tijd voor heb,en anders vrees ik dat het volgende week pas word, maar laat het je nog wel weten of alles gelukt is ,maar tot zover bedankt .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum