Peugeot 206: ECO mode

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Goedenmorgen,
ik heb een probleem met mn eco mode, mijn radio werkt niet als behoren (heeft iemand anders aangesloten en verkeerd ook), mijn elektrische dak werkt niet meer en de ramen ook niet.

als ik contact omzet staat het vtg in de eco mode, als ik de motor start zou deze uit moeten gaat dacht ik (bij een ander probleem gelezen hier op het forum) maar deze blijft in de eco mode staan.

kan dit het probleem zijn dat de rest ook niet werkt?

mijn verlichtingschakelaar werkt ook niet naar behoren, als ik de auto start staan de lampen al aan terwijl ik de schakelaar op standje 0 heb!?!?
verdraai ik deze dat ze aan moeten gaan gebeurt er niks en blijven ze gewoon aan, draai ik hem weer op 0, blijven ze ook aan, ze gaan pas uit als ik de motor uit zet.

gisteren had ik hetzelfde probleem alleen toen deeed de verlichtingschakelaar het wel?!?!? alleen met 3 sec. vertraging terwijl ik niks vervangen heb of wat dan ook en het schuifdak functioneerde ook naar behoren.

ik ga nu ff de zekeringen controleren

iemand misschien al een tip- waar ik naar kan kijken?

mvg bennie

bennie1987k

Geplaatst door bennie1987k (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

bennie1987k (0), 8 jaar geleden

Zekeringen zijn goed, achterlicht rechts achter stond vol met water. Leeggehaald en gleufje dicht gekit, en contactpuntjes opgeschuurd, zagen er redelijk uit. Ik d8 dat die sluiting maakte maar lichten deden het en nu nog steeds dus hier zit t probleem niet

Elektrische ramen doen het weer trouwens (omdat de beugels van het dak nog open stonden) maar dak nog steeds niet

bennie1987k (0), 8 jaar geleden

Ik heb trouwens de airbag set compleet vervangen, airbag lampje is weer uit en heb hem nog niet uitgelezen op foutcodes en heb niks ge-reset

Brum1467 (0), 8 jaar geleden

Als de problemen zijn ontstaan na het inbouwen van de radio, dan ligt het voor de hand om daar de oorzaak te zoeken. Wel de juiste verloopstekkers gebruikt bij het inbouwen? Deze auto beschikt over een soort van can bus systeem (VAN). Als je iets niet correct aansluit, kun je de meest vreemde storingen krijgen.

Het probleem met de verlichting kan zitten in de lichtschakelaar in de stengel. De verlichtingsschakelaar is zo ontworpen dat het dimlicht altijd aan zal staan als de schakelaar defect is. Deze schakelaar bestaat uit een sleepcontactje over een foliebaan en is vrij kwetsbaar. Als hier wat mee aan de hand is, zal het probleem in de regel af en toe optreden. Soms werkt de verlichting normaal en soms niet. Deze schakelaar is niet los te krijgen, waardoor je in principe de com 2000 in zijn geheel moet vervangen.

tenslotte zou het ook kunnen zijn dat de com2000 defect is en bron van de storingen is. Dan zou je gezien de prijs van een com2000, moeten gaan uitlezen.

bennie1987k (0), 8 jaar geleden

Allereerst cristaan bedankt voor je melding!
Ik heb alle kabels wat die beunhaas heeft aangesloten eraf geknipt en er tussenuit gehaald, opnieuw aangesloten en een nieuwe antenne steker geplaats en de radio werkt weer als behoren! Evenals het elektronische dak! Bleek dat daar geen storing in zat wat ik d8 omdat we redelijk veel aan de elektra hebben gesleuteld.

Wat bleek nou, ik ben de microstekkertjes op gaan zoeken 2 achterin de kofferbak en 1 voorin de kofferbak (die voorste die bediend word als je dat zwarte 'rol' doek naar achteren rolt/schuift en dan doorstuurt naar de computer dat de kofferbak leeg is en het dak open kan! Dus die was ik vergeten, omdat ik dat piepje steeds hoorde als ik m wou bedienen d8 ik dat ik een storing had haha wat dus niet zo was.

Maar de verlichting doet het wel alleen heeft deze wel een vertraging van drie seconden met aan/uit.

Als mn dimlicht binnen kort aan blijft staan en dus kapot gaat in de hendel zal ik aan uw bericht denken!

Morgen gaat ie voor de apk (mag trouwens het kapje missen van je kentekenverlichting?) Mis er eentje maar doet het wel.


Ik dank u en een fijne avond nog, einde probleem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.