Peugeot 406: Aanjager regelt niet meer in auto-stand climate control

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: ES9J4S

In mijn 406 heb ik gisteren de A/C condensor eens gereinigd met [url=http://www.motip.com/products/motip/auto...]Motip Airco-cleaner[/url] (dat schuim spul). Van te voren de aanjager uitgebouwd en vervolgens alles ingespoten met dat schoonmaakspul (dus niet de aanjager). Vervolgens een nachtje laten drogen, alvorens de aanjager weer in te bouwen en het contact aan te zetten. Helaas kom ik nu tot conclusie dat de aanjager niet meer regelt (harder-zachter) in de 'auto'-stand van de climate control. In manueel-modus kan ik nog wél de aanjager harder of zachter zetten, maar in de auto-stand gaat de aanjager naar minimale snelheid welke temperatuur ik ook instel. Dat deed 'ie eerst niet. In de ontwasem-stand lijkt het of de snelheid nog 'ietsjes' omhoog gaat, maar dat is echt minimaal. Temperatuur-regeling werkt overigens wél nog.

Wat is er nu aan de hand? M.a.w. wat heb ik (de airco-cleaner eigenlijk) gesloopt, welke sensor o.i.d. is de pietewei op?

Als laatste wil ik dus bij deze schuim airco-cleaner ten zeerste afraden!! Volgende keer maar een aircoreiniger op gas basis gebruiken ofzo.

jma-c

Geplaatst door jma-c (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hobby-monteur (0), 8 jaar geleden

Je had A: de aanjager niet uit hoeven bouwen en B: het schuim in de luchtinlaat moeten spuiten,en dus alleen het interieurfilter moeten verwijderen.Dan blijft het schuim aan de aanzuigzijde van de verdamper,en tussen de lamellen,maar niet er doorheen,omdat het gewoon wegloopt door de condensafvoer.Dat staat overigens ook in de gebruiksaanwijzing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.