Peugeot 206: 206cc automaat problemen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik ben in het bezit van een 206cc automaat. uit 2002. Met de automaat heb ik de volgende problemen. Storing knipperen de lampjes sport en sterretje, en in display automaat storing. Schakel je paar keer heen en weer dan is storing weg maar knalt de automaat in 1x vooruit. Blijft hangen in een bepaalde versnelling en schakelt niet door, stoppen motor uit en dan weer starten dan probleem weg.

Als je file rijd dan knalt af en toe de automaat ook in een versnelling. Ik heb de bak alt uit laten lezen bij de dealer maar storing komt weer terug. Ik hoor verhalen van een dure grap om dit euvel weg te nemen tot in de duizenden euro's wat de auto niet waard is gezien de dagwaarde.

Wie o wie heeft in de regio zuid holland of verder een adres om dit te laten repareren? Ik heb er geen zin in om hier veel geld aan uit te geven, lukt het voor minder en is het euvel dan ook daadwerkelijk weg dan geen probleem.

Mocht iemand mij kunnen helpen met juiste garage of oplossing tegen betaalbare prijs dan hoor ik het graag.

Willem010

Geplaatst door Willem010 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Het klinkt alsof je denkt dat met uitlezen een probleem opgelost wordt? Welke storing heeft de dealer uitgelezen en wat was het antwoord van de dealer want het klinkt als het bekende probleem met elektroklepje(s) incl software update. Storing richtwaarde oliedruk dacht ik.

Willem010 (0), 8 jaar geleden

@Hans nee dat denk ik niet, waar het mij omgaat is de tegengestelde goed bedoelde adviezen. Dealer zegt software, een ander zegt spoelen, en weer een ander de elektro klepjes. Het probleem oplossen is voor mij uiteraard het belangrijkste en dat het geld gaat kosten begrijp ik, wil ik ook betalen maar geen zin om te betalen voor iets wat het later niet blijkt te zijn, maar een duidelijke diagnose met een prijs erbij schijnt heel moeilijk te zijn.

@Brum1467. Dezelfde auto? geen idee

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Nu nog een antwoord op de vraag om welke storing het gaat. Ik ben toch van mening dat de dealer hier de meest juiste informatie over heeft, mits juist toegepast.
Als de storing te maken heeft met de bewuste klepjes, en deze klepjes vervangen dienen te worden, dan hoort daar in ieder geval óók het controleren op (nieuwere) software bij. Als er nieuwere software voor de ECU (computer) voor de versnellingsbak AL4 aanwezig is, dan dient deze erop gezet te worden en tevens behoort er dan gekeken te worden of er nieuwere software is voor de motor-ECU en, indien aanwezig, deze ook te updaten.
Maar alles staat en valt met de door de dealer uitgelezen foutcode.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.