Peugeot 206: Centrale deurvergrendeling doet het links wel maar rechts niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Een goedemiddag Forumleden,

Ik zit met een probleem en ik hoop dat jullie mij ermee kunnen helpen.
Ik heb een 5 deurs Peugeot 206 met centrale deurvergrendeling, het oude model afstandbediening met 1 knop.

Nu is het zo dat de deuren aan de bestuurderskant netjes open en dicht gaan zodra ik op het knopje van de afstandbediening druk.
Aan de passagiers kant gebeurt er helaas niks. Het is zo dat de achterste deur aan de passagierskant het al een tijdje niet deed, maar nu is ook de voorste passagiersdeur ermee gekapt.

Als de passagiersdeur op "open" staat en ik druk op het knopje van de afstandbediening, dan gaan geen van de deuren dicht. De deuren aan de bestuurderskant maken dan een sluitgeluid en springen meteen weer open. Zet ik de passagiersdeur handmatig op slot, en druk ik dan op het knopje dan sluiten en openen mijn deuren aan de bestuurderskant weer wel. Hierbij blijft de passagiersdeur wel op slot.

De situatie is nu zo, dat ik mijn passagiersdeur dus op slot laat (knopje omlaag) omdat ik anders geen gebruik kan maken van mijn centrale deurvergrendeling. Staat de passagiersdeur niet op slot dan vallen geen van de deuren in hun slotje.

Het is overigens zo dat als ik de sleutel in de passagiersdeur steek, deze en de deuren aan de bestuurderskant wel normaal open en dicht gaan, dus met de sleutel functioneert de deur wel


Weet iemand misschien waar dit aan kan liggen? ik heb al een beetje rondgekeken op het forum maar kon niet echt een gelijke probleem vinden.

Bij voorbaat dank

RM-206

Geplaatst door RM-206 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Bij de 1e 206jes kwam het voor dat de slot-knopjes te zwaar in de uitsparing van de portierbekleding op en neer gingen. Ik kan me bijna niet voorstellen dat dat hier het probleem zou kunnen zijn na zoveel jaar, maar controleren kan geen kwaad. En anders de beide portierbekledingen verwijderen en proberen de overbrengingen incl slotmechanisme te smeren voor zover je daar bij kunt komen. Helpt dat niet, dan op zoek naar andere slotmechanismen voor beide portieren. Ze gaan ook wel eens kapot. Het nieuwe type slotmechanisme heeft een andere aansluiting, dus hiervoor heb je ook een stekker + aanpassing van de bedrading nodig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum