Peugeot 307: Automatische airco

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

1.Mijn automatische airco staat altijd op 19 graden ingesteld maar hij blijft continu koude lucht blazen bij lage temperaturen buiten, maar wanneer de temperatuur in de zomer stijgt dan blaast hij geen koude lucht meer maar heel soms 20 seconden ongeveer in een keer dan stopt hij terwijl in de auto bloedheet is weet iemand wat hier de probleem kan zijn ?

2. hoe kan ik de teller van onderhoud historie ressetten?

driouchi

Geplaatst door driouchi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 8 jaar geleden

Laat de installatie eens controleren of er nog genoeg koudemiddel in zit.
De koelventilator draait wel ?

obd expert (0) PRO, 8 jaar geleden

1. Ik kan niet precies uit je verhaal halen wat er gebeurt. Werkt je aanjager niet meer of blaast de airco geen koude lucht meer?
Mogelijke oorzaak voor niet goed koelen is een slechte vulling van het aircocircuit.
Tandwielen van kachelkleppen raken soms defect. Dan werkt de luchtmengklep niet goed en kan er warme ipv koude lucht of omgekeerd het interieur in worden geblazen.
Wanneer de aanjager volledig stopt kan het een thermische beveiliging zijn van de aanjagermodule.

2. Onderhoud resetten doe je door een van de twee knoppen op de tellerklok ingedrukt te houden en dan contact aanzetten. Telt af van 10 naar 0. Contact uit en weer aan en dan staat er weer 30.000 km bijvoorbeeld

driouchi (0), 8 jaar geleden

De werking is goed met automatische airco er zit genoeg koelmiddel in de airco slaat constant aan soms moet ik hem uitzetten want het wordt zo koud in de auto alleen bij temperatuur boven 25 graden dan blaast hij niet meer koude lucht in een keer heel soms eventjes maar de auto blijft warm binnen . (de probleem treedt allen bij hoog temperatuur boven 25 op)

driouchi (0), 8 jaar geleden

Alvast bedankt voor de overige informatie

kaleido 1 (945) PRO, 8 jaar geleden

Spuit de condensor eens in met insectenverwijderaar en spuit hem daarna voorzichtig schoon met een hoge druk reiniger , Niet te dicht bij .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum