Peugeot 605: stuurbekrachtiging doet raar....

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2000 cc 16 V

De stuurbekrachtiging valt terug bij warm weer, niet persé bij zon maar als de luchttemperatuur 25 gr.C. of meer wordt. Je kunt rijden maar het is alsof het stuur een beetje 'vast' zit; sporen doet hij dan nauwelijks zodat je het stuur goed vast moet houden.
Poelie aan krukas met trillingdemper reeds vervangen; is het dus niet. Riem lijkt ook niet te slippen. Zit het in de oliepomp of in het stuurhuis? hoe te repareren?
Dank voor jullie reacties.

eddegrood

Geplaatst door eddegrood (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 605? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

leeuw106 (0), 8 jaar geleden

Wellicht de dat de olie aan vervanging toe is.
Maakt de pomp geen rare geluiden?
Als dat zo is vereist dat nader onderzoek.

eddegrood (0), 8 jaar geleden

Ik zie nu op het forum 'Peugeot Meeting'bij 407 een heel verhaal over zwaar stuur waarbij de oorzaak lijkt te liggen in lucht in de olie en moeilijk vullen en ontluchten (slecht ontwerp 407 volgens forumtekst).
Zou dat ook bij een 605 de oorzaak kunnen zijn? Dus: moeilijk ontluchten, lucht in olie, gaat er niet uit, nieuwe olie, nog eens, idem , etc.
Ook lees ik dat 407-stuur heel speciale Peugeot-olie nodig heeft: Fluide DA, nr. 9730.A5. Geldt dat misschien ook voor een 605, 1998? Nu heb ik er Dexron III in.
Dank voor suggesties!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 605 of stel zelf een nieuwe vraag.