Peugeot Partner: wiellager

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19 d

hallo

ik heb een partner,19 diesel
heb er nu 60 duizend km mee gereden, ( km,st 160.000) en voor tijdje geleden begon mijn voor wiellager rechts voor zich te melden,
heb hem vervangen, voor een nieuwe, en 5 weken later begon hij weer, zelfde lager weer, en heb hem maar weer vervangen, en nu alles met belijd,
elk deel 5 keer controleren, om ergens iets te vinden waardoor dat lager zo snel stuk gaat.

en tot mijn spijt, ben ik nu weer 6 weken verder, en het lager begint zich, weer netjes te melden.

nu snap ik niet hoe het kan, de naaf lijkt totaal niks mis mee te zijn, de voor fussee is opties ook goed, en de aandrijf as zelfde verhaal.

en ik heb de aandrijfas moer vast gezet , mijn moment sleutel gaat tot 210 nm , maar heb hem daarna nog even na gedraaid met een wringijzer .

ik ben hobby monteur , heb een ook een oldtimer , en doe altijd alles zelf aan mijn auto's van a tot z ,

en in mijn dagelijkse leven ben ik caravan monteur, en lagers vervangen is wekelijkse kost,

maar deze houd mij voor de gek

gr Wolter

onzedaisy

Geplaatst door onzedaisy (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ibo (0) PRO, 8 jaar geleden

Misschien zijn de lagers die je gemonteerd hebt paar mm korter waardoor ze niet goed opgesloten worden.
Tenzij je originele lagers gemonteerd hebt.

arjankempeneers (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik neem aan dat je het lager met druk op de buitenring er inperst. En dat je het lager in het midden ondersteunt tijdens het inpersen van de naaf.

onzedaisy (0), 8 jaar geleden

het lager was het zelfde voor maat, en idd heb hem op de juiste manier, met belijd er in geperst, druk op de buiten ring, en het naafje er in geperst met druk op de binnen ring.
het lager merk is NFCeurope. volgens de leverancier komt er nooit een lager van terug, en mocht er een fabrieksfout in zitten, dan zou hij direct na de montage al lawaai moeten geven.
maar ik heb mijn twijfels, of het moment is testrak geweest. maar je zou denken dat is staal op staal. en moet gewoon goed vast zitten

ik heb nu de optie , om andermerk, of dat ik een gebruikte voor fuccee ga monteren uit de sloop

onzedaisy (0), 8 jaar geleden

ik heb een gebruikte voor fusee gemonteerd, en het probleem is weggebleven , wat de oorzaak was, geen idee, maar het is nu in orde

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.