Peugeot 206: Peugeot 206 1.4 hdi uit 2005 tikkend geluid bij tijdje op snelwe

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4

Een paar weken geleden via een particulier een 206 1.4 hdi uit 2005 met 2 ton op de teller gekocht. Nu heb ik het volgende probleem.

Na een tijdje op de snelweg 100 / 120 km te hebben gereden (minuut of 20 tot 30) is er ineens een tikkend geluid in mijn motor te horen.
Dit geluid houdt dan aan, ook als ik van de snelweg af ga, ook als ik mijn auto uitzet en een minuut later weer start.

Echter, de volgende dag is het probleem helemaal weg. Tot ik weer een tijdje op de snelweg rij en dan komt het weer terug.

Het tikken loopt gelijk met het toerental. Ik dacht misschien aan een klep, maar ik snap niet waarom het alleen na een tijdje op de snelweg een probleem is. De motor houdt ook niet in tijdens het tikken, geen lampje of iets.

Ik heb een sms naar de verkoper gestuurd met of hij het probleem ook had, maar hij geeft aan daar nooit last van gehad te hebben. Maar dat was natuurlijk te verwachten ;-).

Ik heb laatst een half uur in de file mogen voortsukkelen, toen was het tikkend geluid er niet, ook niet toen ik eindelijk weer 100 kon rijden. Maar na een tijdje 100 gereden te hebben, je raad het al, kwam de tik weer terug.

Morgen gaat hij naar de garage, maar voor ik me daar allerlei dure reparaties op de mouw laat spelden, dacht ik, wie weet of iemand van jullie er ervaring mee hebben.

Dus iemand een idee wat het zou kunnen zijn?

joostalexander

Geplaatst door joostalexander (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Profundo Autoservice (0) PRO, 8 jaar geleden

Het zou een verstuiver kunnen zijn, maar dat is vanuit hier erg moeilijk te beoordelen.
Ik zou even de diagnose van de garage afwachten.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.