Peugeot 307: ABS - Remsysteem storing

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6Hdi 66kw

Sinds afgelopen week krijg ik de melding "storing ABS - remsysteem" op mijn display, samen met de melding Stop en het ABS lampje.

Auto is uitgelezen met PP2000 en daar komt foutcode P1381 - permanente storing voeding recirculatiepomp" naar voren. Bij het op contact zetten van de auto is er nog geen storing, pakweg 2 a 3 seconden na het starten springt de storingsmelding aan.

Voor zover ik kan vinden via internet zou er ooit een terugroepactie geweest zijn i.v.m. water in de stekker van de ABS pomp. Misschien mensen met kennis van het merk die hier iets meer over weten? Enig aanknopingspunt waar ik best kan beginnen?

Alvast bedankt!

Steven Vanheukelom

Geplaatst door Steven Vanheukelom (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

harry4203 (430) PRO, 8 jaar geleden

die aktie geldt niet meer voor deze auto. zoals de storing al omschrijft, beginnen met voedingen en massa's op de abs unit controleren. wel belast meten, want die pomp vraagt best wat vermogen, dus een kleine weerstand is al fataal.

Steven Vanheukelom (0), 8 jaar geleden

stekker doorgemeten en zoals voorgeschreven waren er 3 plus signalen. Er was dus voeding tot aan de pomp, dan moest het probleem wel in de pomp zitten. Elektronisch gedeelte van de pomp vervangen door een gebruikt exemplaar en dit heeft pakweg 2 weken goed gegaan, sinds gisteren geeft de auto echter terug dezelfde storing.

R_Bakker (0) PRO, 8 jaar geleden

Waarschijnlijk borstels van de ABS pompmotor versleten of staan vast

Steven Vanheukelom (0), 8 jaar geleden

De pomp had ik enkele dagen geleden nog laten draaien via de uitleescomputer en dat ging goed en zonder bijgeluiden. Vandaag echter opnieuw de stekker doorgemeten en 1 van de 2 massa's ontbrak, na wat opzoekwerk wist ik dat er een massapunt achter de koplamp zit en de bout die daar de twee kabelogen van massa voorziet tegen de chassisbalk zat behoorlijk los, deze opgepoetst en degelijk vast gezet en voorlopig lijkt alles OK.

Raar dat ik de eerste keer wel twee goede massa's had op de stekker en nu niet, misschien, of waarschijnlijk, was dit toen ook al de oorzaak en heb ik de unit voor niets gewisseld, wel raar dat de storing weg was na het wisselen van het elektrisch gedeelte.

Voorlopig even aankijken hoe hij zich de komende weken gedraagt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum