Peugeot 206: Achterremmen 206 cc

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Kan iemand mij vertellen hoe ik de acherremzuiger van de remklauw terugstel om nieuwe remblokken te monteren?
Kan dit zonder speciaal gereedschap en dan ook nog zonder schade aan de stofkapjes?
Het gaat hier om een 206 cc

Kees1956

Geplaatst door Kees1956 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ferdinand (60), 8 jaar geleden

Duwen en draaien.Op de goedkope manier met een waterpomptang.Maar op de goede manier met een daarvoor bestemd setje.Voor niet teveel geld te koop bij een automaterialenzaak.
Als je dit vaker doet zou ik het zeker aanschaffen.Veel gemak en geen beschadigingen.
m.vr.grt.
Ferry

harry4203 (430) PRO, 8 jaar geleden

dat gereedschap past niet bij een 206. dmv de sleuf in de zuiger de zuiger verdraaien, en tegelijkertijd de zuiger indrukken met grote schroeverdraaier oid.

Kees1956 (0), 8 jaar geleden

Dank je wel mannen, ik ga het proberen.

ferdinand (60), 8 jaar geleden

In de sleuf leg je toch de plaat en dan draaien.Ik zou niet weten waarom een dergelijke set niet op een 206 past.In een dergelijke set zitten verscheidene platen voor diverse auto.s.
m.vr.gr.
Ferry

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

De setjes waarover jij het hebt, zijn bedoeld voor remklauwen die los genomen moeten worden om bijv. de remblokken te vervangen. Bij 206 met schijfremmen achter, hoeft de remklauw niet los. Dit rembloksysteem werkt met een schuif-spie waardoor de constructie van deze remklauw ook anders is. Je hebt onvoldoende steun om een plaat uit dit gereedschapssetje te gebruiken. Gewoon een platte kleine schroevendraaier die ongeveer precies in de gleufjes van de remzuiger past en, zoals Harry al aangaf, met een grote schroevendraaier of bandenlichter tijdens het indraaien enige druk op de zuiger zetten. Misschien handig om alvast het buitenste remblok er even in de hangen zodat de ruimte tussen zuiger en schijf iets kleiner is.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.