Peugeot 407: schokken/hikken in laag toerental

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Goedenavond,

Na het een tijdje te hebben aangekeken wil ik toch mijn probleem met m'n peugeot 407 even met jullie delen, hopelijk hebben jullie DE oplossing waarnaar ik zoek.

Zo'n 7000 km geleden begon m'n auto heel licht te hikken als ik tussen de 1700-2400 toeren rustig optrok of zelfde snelheid aanhield, nu 7000 km verder is het toch wel een stuk erger geworden. Hij schokt/hikt tussen dit toerental (wederom als ik rustig rijdt, als ik gas bij geef dan is het weg), dit begint nu wel erg irritant te worden als ik op de snelweg steeds zit te schommelen in m'n stoel etc.
Dus ik heb hem vorige week weggebracht voor een grote beurt en distributie riem etc, de monteur wist ook niet wat het probleem zou kunnen oplossen.
Nu ben ik zelf wat gaan googlen en ik kwam vooral EGR klep tegen en injectie reiniger zou ook geen kwaad kunnen..

Iemand hier meer ervaringen mee en wat kan het zijn?

Ik heb de auto nu 7 maanden en heb hem van een opaatje gekocht die er al 9 maanden niet mee gereden had, toen ik ermee naar huis reedt na de aankoop schoot hij in noodloop. Direct laten uitlezen bij peugeot dealer en deze vertelde dat hij gereset was en ze niets hebben kunnen vinden. Sindsdien is liep hij ook prima en heb ik nooit problemen mee gehad.

Ik hoor het graag van jullie, bij voorbaat dank!

Ldbruin

Geplaatst door Ldbruin (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

GoofyCats (0), 8 jaar geleden

Ooit ook een keer gehad met mijn 407. Lag aan een slechte massaverbinding.

Ik had dit laten uitlezen bij de dealer, kon de slechte verbinding zijn, een kabelbreuk of de nokkenassensor. Bleek gelukkig de goedkoopste te zijn!

andreas08 (0) PRO, 8 jaar geleden

vervuiling door de egr komt vaker voor
het nieuwe rijden doet hier ook geen goed aan
boven de 2500 toeren wordt de egr uitgeschakelt
soms beter om wat door te trekken in versnelling
een reiniger in tank is goed om de verstuivers te reinigen

Ldbruin (0), 8 jaar geleden

Ik heb een diesel reiniger in de tank gegooid en heb even een stuk snelweg op topsnelheid gereden, nadien deed hij het een dag beter maar als ik in de stad rijdt of een dag korte stukjes rijdt dan komt het schokken weer terug.

Maar kunnen ze bij de dealer uitlezen wat het probleem zou zijn?

Alvast bedankt voor de reacties!

Noens (0), 8 jaar geleden

Heb dit probleem ook. hevig hikken en inhouden. EGR klep afgesloten ,solenoid valvs gewisseld, vlinderkleppen in inlaat veranderd, soft ware up to date, in de garage denken ze iets mechanisch maar ben het daar helemaal niet mee eens. Het probleem komt om en bij de 600 Km terug. als het een massa probleem zou zijn of een mechanisch onderdeel strookt dit niet met deze periode. Misschien bij het regenereren ,software gerelateerd? Bij traagloop ook op en neergaand toerental. Iemand al een oplossing gevonden?

Mvg Noens

Hans4040 (285) PRO, 8 jaar geleden

[b]Door Moderator verplaatst[/b]

Reported Vandaag 18:47
Forum » Topic » Post Peugeot » schokken/hikken in laag toerental » Post #1164201
Report by Steven97
Kan mss zijn dat je injector wat vuil heeft gertrokken ik zou eens een kuismiddel voor de motor proberen

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.