Peugeot 206: Hoe torsiestang los te krijgen?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4hdi

Wie O Wie heeft er advies en tips voor me? Hoe torsiestang los te krijgen?
Situatie Van Peugeot 206 dient draagarmlager rechts vernieuwd te worden. Draagarm zit alleen nog vast aan onderste torsiestang. Aan beide zijden is voor deze torsiestang het torxboutje en de exentriek ring verwijderd. Pogingen om de draagarm van de torsieas te slaan en pogingen om vanaf de linker kant de torsie staaf uit de asbeugel te slaan hebben (nog) niet tot resultaat geleid. Heb aan rechterkant met een soldeerbrander de draagarm verhit, ook dat heeft niet geleid tot loskomen van de torssiestang. Aan linkerkant heb ik niet verhit omdat ik denk dat dat de lager ring van de draagarm hierdoor schade oploopt.
Vragen:
-1- De torsiestang vanaf de linker zijde uit de asbevestigingsbeugel slaan is vermoed ik de beste aanpak. Heb tot dusver een hamer van 1,5 kg gebruikt. Mogelijke leidt het meppen met een hamer van 4 kg wel tot het loskomen van de torsie stang. Leidt gebruik van een hamer van 4 kg tot schade of mag zo'n zware hamer hiervoor gebruikt worden?
-2- Is verhitten met een soldeer brander van het huis waar de torsiestang in zit voldoende of is voor het gewenste effect een lasbrander nodig? Mag aan de linkerkant het huis van de onderste torsiestang in de asbeugel verhit worden of geeft dit risico's voor het draagarm lager wat er vlak naast zit?
-3- Heb kruipolie gebruikt van het merk Griffon IMAL. Is er nog beter spul?
-4- Heb je tips voor me om de torsiestang los te krijgen zodat ik een nieuw lager in de draagarm kan gaan monteren.
-5- Indien het niet mocht gaat lukken ga ik een andere achteras monteren. Is er speciaal gereedschap nodig om de bouten van de achteras, lijkt wel iets op een torx, los te krijgen.
-6- Is er in of vlak bij Den Haag een bedrijf waar ik de achteras aan 1 zijde kan laten voorzien van een nieuwe pen?

gerg

Geplaatst door gerg (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Beunhaas (340) PRO, 8 jaar geleden

1- Eruit slaan met een voorhamer is inderdaad vaak nodig , bij mij was het een 3,5 kg die het deed.
2- Vergeet dat verwarmen , het levert doorgaans niks op.
3- Imal is okee.
4- Slaan met een voorhamer, wel met een ouwe dop oid. ertussen, goed mikken en met een paar klappen is tie los.
6- Elke garage met een pers (wie heeft er geen?) kan dat doen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum