Peugeot 306: Raamschakelaar linksvoor vervangen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine

De raamschakelaar linksvoor (combi ramen en spiegels) deed het afgelopen week ineens niet meer. De ramen stonden open en die kreeg ik dus niet meer dicht. Ook de schakelaar in het rechter portier deed niets meer. Het was die dag erg heet geweest in de auto. Maar of dat de oorzaak is weet ik niet.
Zekering is vervangen en de schakelaar in het rechter portier deed het weer. Maar toen ik de schakelaar in het bestuurdersportier probeerde, sprong de zekering weer. Dus ik ga ervan uit dat de schakelaar kapot is.

Vreemd genoeg werkte de schakelaar in het bestuurdersportier gisteren ineens wel weer, zonder dat de zekering sprong. Is er iets anders aan de hand geweest of moet ik er toch vanuit gaan dat de schakelaar kapot is??

Een nieuwe schakelaar van Peugeot kost EUR 135,-. Dat vind ik belachelijk veel geld dus ik zoek op internet naar een "replica". Ik mag er toch vanuit gaan dat als het onderdeelnummer hetzelfde is, dat de schakelaar dan gewoon past?? Bij de sloop heb ik 2 onderdeelnummers gekregen die erin zouden moeten kunnen, namelijk 6552WP en 6552WK.

In de veel nieuwere Peugeot 206 zitten schakelaars met hetzelfde onderdeelnummer. Maar ik mag er toch vanuit gaan dat dit dezelfde schakelaars zijn??

Vraag:
- hoe krijg ik de schakelaar eruit?
- als de schakelaar eruit is, is het dan gewoon een kwestie van een stekker los trekken, nieuwe schakelaar erin en de stekker er weer in??

[url=http://postimg.org/image/wfh3r1rdb/][img]http://s3.postimg.org/wfh3r1rdb/schakela...[/img][/url]

Johan306

Geplaatst door Johan306 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 8 jaar geleden

Bedrading gebroken/beschadigd in doorvoerrubbers bij deurscharnieren. Zijn eventueel reparatiesets voor.

Beunhaas (485) PRO, 8 jaar geleden

Ja, laat die schakelaar maar zitten....
Rubber balg losmaken of opensnijden en dan kom je beschadigde bedrading tegen.
Als het maar 2 of 3 draden zijn kan je proberen die te repareren.

wkhoek (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik zeg: 6542vq

harry4203 (415) PRO, 8 jaar geleden

ik ook, wordt het overigens wel iets duurder dan 135 euris, maar ja, auto rijden kost nu eenmaal geld.

Johan306 (0), 8 jaar geleden

Probleem is al opgelost. We hebben de auto verkocht. Er waren namelijk de laatste tijd teveel problemen met deze auto. Dank voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum