Peugeot 206: peugeot 206 slaat niet aan

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Auto gisteren rijden weggezet en vanmorgen slaat ie niet meer aan. Startmotor gaat rond, krusas en kleppen bewegen ook. Ik ruik ook benzine, ik heb bobine rij uitgebouwd en bougies in gedaan en proberen te starten om te kijk of ie vonk dat doet ie heel lichtjes. Maar kan ik zelf zo'n bobine testen/doormeten? Heb de auto niet lang maar als ik hem start dan lijkt het erop alsof er geen compressie heeft maar dat zou toch niet kunnen als ik hem rijdend weg heb gezet? Heb ook gekeken op ie op tijd staat....bovenste poelie kan je een 10mm pin in doen en op de onderste poelie staat een streepje die eigenlijk onderaan de blok komt...ik kan daar niet echt zien waar ie moet staan.....heeft iemand nog tip voor me?

hus104

Geplaatst door hus104 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 8 jaar geleden

Bij het oliefilter kun je er een 6 mm pen/draadeind insteken richting versnellingsbak. Zo blokkeer je het vliegwiel. Probeer eens vol gas door te starten. Misschien wel verzopen

gozertje07 (0) PRO, 8 jaar geleden

Waarschijnlijk is de bobine of krukassensor kapot!!
Gebeurt allebei vaak bij een 206!

hus104 (0), 8 jaar geleden

Beste Arjan, het klopt inderdaad wat je zei. Jij staat op tijd nu en loopt als een zonnetje. Bedankt!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.