Peugeot 406: Lpg tanken

Motorcode: 2.2

Het volgende is er aan de hand ,bij tanken in Frankrijk na een lange rit in warm weer is het onmogelijk om lpg te tanken er komt niks in de tank ,als ik s'morgens vroeg tank (koeler weer) is er geen probleem.
Nu is mij verteld dat dit met de retour leiding van het Vialle gas systeem heeft te maken die de inhoud van de tank opwarmt waardoor de druk oploopt en hoger wordt als de druk aan de pomp.
Wat is hier aan te doen dit is al het 2e jaar dat ik niet kan tanken tijdens vakantie in Frankrijk.

spiderHenk

Geplaatst door spiderHenk (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

primera p11 (0), 8 jaar geleden

Dit probleem heb ik in het verleden ook gehad.
Gewoon de knop ingedrukt houden en na verloop tijd begon die te vullen.
Maar dan wel heel langzaam.
Was niks aan te doen.

spiderHenk (0), 8 jaar geleden

vast houden ? ik heb de knop vast gehouden tot ik kramp kreeg de ene keer 25 euro cent de andere keer 90 euro cent of helemaal niet ,dit schiet niet echt op.

heemskerk4251 (0), 8 jaar geleden

Ik kon nu al een jaar of tien regelmatig in Frankrijk met een Vialle LPI installatie. Ook met 406-sen. Nog nooit een probleem gehad met het vullen van de tank. Langs de autoroute komt de gaspomp soms wat moeilijk op gang, maar dat is het dan ook. Misschien eens langs de gasspecialist? Het lijkt mij vreemd dat in een lege tank de druk zo hoog kan oplopen, dat de pomp in het tankstation dit niet aankan. Wellicht mankeert er iets aan de 80% vulling.

JaapVeld (0), 8 jaar geleden

Ik heb hetzelfde in Frankrijk gehad met mijn 406 Lpi.
Het bleek uiteindelijk te liggen aan de overvul beveiliging (80%) c.q. signalering hoe vol de tank nog is (groen rode stipjes)

Ik heb hem bij de gasboer gebracht omdat de pomp vervangen moest worden en toen is dit ook geconstateerd en gemaakt. Hoe het werkt geen idee volgen mij spoot hij een beetje olie ergens op en was het klaar.

De enige indicatie dat er iets aan de hand was bleek uit het zeer langzaam zakken van de indicatie lampje naar leeg. Overigens heb ik later die vakantie nog wel gas kunnen tanken dus kennelijk trad het niet altijd op. Klopt ook met jouw verhaal dat het wel lukt als het koeler is.

Gr Jaap

primera p11 (0), 8 jaar geleden

Ik heb er destijds ook niks mee gedaan.
De ene keer kreeg ik de tank wel gevuld met pijn en moeite,de andere keer lukte het niet.
Dan reed ik maar op benzine.
in Nederland had ik geen problemen en om daar nou kosten voor te maken had ik destijds geen zin in.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum