Peugeot Boxer: versnelllingsbak tweede versnelling probleem

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Tijdje geleden heb ik mijn versnellingsbak vervangen voor een ruilbak. Deze had 90.000 km gedraaid. Sinds een tijdje heb ik problemen met terugschakelen naar zijn twee. Dit kan alleen bij vrijwel stapvoets rijden. Zodra er iets te veel snelheid is worden het krakende tandjes.

Kan dit alleen aan de bak liggen of zijn er nog eventuele andere oorzaken zoals drukgroep, vliegwiel o.i.d?
Het probleem is alleen bij terugschakelen naar de tweede versnelling, de rest werkt prima.

Treb

Geplaatst door Treb (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

voyager (0), 8 jaar geleden

Dan zal het synhromesh ring kapot zijn. Probeer eens met dubbelclutch te werken, gewoon om te testen.Als er dan geen tanden gepoetst worden dan weet je het zeker. Oplossing, bak uit, mesh vervangen of weer een andere bak.

Treb (0), 8 jaar geleden

Nee, klutsen helpt niet. Ik moet mijn snelheid zo laag hebben dat ik hem in zijn één kan zetten. Als dat kan, dan pas zonder kraken naar de twee.

voyager (0), 8 jaar geleden

Dubbelclutch werkt dan maar op één wijze. Bij rijden in twee: koppeling indrukken en gas los,Schakelen naar neutraal, koppeling laten opkomen-even gas geven,koppeling indrukken schakelen naar 1, koppeling laten opkomen.
Uiteraard moet de snelheid ook aangepast worden.

Treb (0), 8 jaar geleden

Nee, helaas. Het werkt allemaal niet. Ik zal het er mee moeten doen voorlopig. Net een andere bak: pech. De garantie is verlopen. Maar ondertussen heb ik mijn rijstijl er al op aangepast, dus ik rij er zo maar even mee door. Bedankt voor je reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.