Peugeot 206 2001: Dak probleem 206 cc

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Ik heb een peugeot 206 cc met het volgende probleem.

na een ritje rijden wou ik het dak sluiten, de achterklep op de kofferbak ging open en ineens deed hij het niet meer. voorheen geen problemen gehad.
zelf even het een en ander onderzocht, bleek dat de vorige eigenaar nogal op een beunmanier de microschakelaars heeft gerepareerd. deze vervangen met orginele microschakelaars (hoedeplank en klep op de kofferbak) vervolgens naar de dealer geweest om hem uit te laten lezen. schakelaars werken prima, alleen word de pomp niet aangestuurd.

vervolgens de computer van het dak is bekeken en het een en ander doorgemeten in de computer tot mijn verbazing dat als ik de ingang van de stekker en daar 1 pin van doormeet met een willekeurige pin van dezelfde stekker ingang meet ik een hoge ohm waarde van ongeveer 60. zodra je met de stekker beweegt gaat op het dashbord het acculampje flikkeren en blijft de eentonige piep aan (ong 2 a 3 sec na de sleutel uit het slot te hebben gehaald). ook als je met de klep wat beweegt op de kofferbak gaat de verlichting in de kofferbak ook aan. is dit normaal?

Pomp ook onderzocht diode die erop zit is nog heel ook geen nare geurtjes bij de pomp van eventueel kortsluiting, olieniveau is goed en geen lekkage's

ik heb zelf internet ook even van alles uitgezocht wat het kon zijn maar het enige wat ik kon vinden is dat een defect dakcomputer bijna nooit voorkomt.

Iemand die mij kan helpen?:)

alvast bedankt

hierbij een foto (het gaat om de gele stekker ingang die na mijn gevoel problemen geeft)

Jeffrey206

Geplaatst door Jeffrey206 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jeffrey206 (0), 8 jaar geleden

Ondertussen de vervelende piep eruit gehaald door de stekkers van de microschakelaars bij de vergrendeling van de achterklep door te verbinden met 2 oude stekkers. Verder nog niet verder gekomen.

Niemand enig idee?

Jeffrey206 (0), 8 jaar geleden

een nieuw probleem gevonden. Tijdens het rijden springt soms de hendel los aan de passagierskant de hendel die het dak met het raamstijl verbind. Als het aan de bestuurderskant gebeurd gaat het bekende piepeignaal aan en bij de passagierskant niet. mijn conclusie microswitch kapot is doorgemeten en blijkt inderdaad kapot te zijn of maakt kortsluiting. vandaag even verder kijken en als het nog niet opgelost Is ga ik vanmiddag een 2e hands dak ecu en pomp met leidingen en cilinders halen.

Jeffrey206 (0), 8 jaar geleden

Nog even een en het ander uitgezocht en tot conclusie gekomen dat de pomp geen spanning krijgt maar wel spanning op de schakedraden (wit en oranje draad op de pomp). Kabels door gemeten alleen in de kofferbak. Iemand enig idee waar de spanningsdraad vandaan komt die naar de pomp gaat? Of iemand eventueel een stroomschema van het dak?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.