Peugeot 206: Stop lamp brandt, Temp te hoog(boordcomputer), Meter normaal

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Vandaag kreeg ik een gestreste vrouw aan de lijn.

De auto gaf de volgende storing.

STOP lampje aan. Boordcomputer gaf aan dat de temperatuur te hoog is. Maar de temperatuur meter op het dashboard gaf normale temperatuur aan.

Koelvloeistof was op peil. Olie was ook op peil. Ik heb zelf nog niet naar de auto gekeken. Ze is nu weer op de terugweg naar huis. Iemand enig idee waar ik naar moet kijken?

Alvast bedankt

Dazzled

Geplaatst door Dazzled (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

voyager (0), 8 jaar geleden

Meten of de aangegeven kvs temperatuur klopt.Wel met een metertje.Kijken of de thermostaat het doet e.d. Uitlezen met een draaiende motor of dan de waarden kloppen.

Dazzled (0), 8 jaar geleden

Probleem gevonden.

Toen m'n vrouw gestrest op belde zei ze dat de temp meter bleef staan. Ze keek naar de olie temp en niet naar koelvloeistof temp.
De hoge stand van de koelvin werkte niet. Dus ik heb bij de relais gekeken, en de bedrading was weg van de voedende kant. Helemaal weg geoxideerd. Dit gerepareerd en ik heb de temp meter niet meer in het rood gekregen.

Opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.