Peugeot 205: Remmen schokken kraken in t pedaal ineens

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Vandaag toen ik af ging remmen voor een bocht begon mijn rempedaal ineens te schokken trillen en herrie te maken wat buiten ook te horen was. De remmen zijn vorig jaar vervangen. Hij heeft even stil gestaan maar is goed gekeurd ik heb er zo 1000km mee gereden en hard genoeg geremd ( denk ik) om eventuele roest van de remklauwen te halen. Bij stilstand kraakt het pedaal enorm en ook kan ik m veel verder intrappen alsof de druk eraf is . Ik heb het nog niet verder onderzocht want ik heb wat daglicht nodig. Normaal gesproken voel ik de remschijven ook wat trillen, en nu extreem! Maar ik heb me wijs laten maken dat dit toendertijd een peugotje probleem was. Heeft iemand een tip waar ik moet zoeken? Ben van plan het zelf op te lossen.

Bvd.
Groetjes Rinda

Rinda

Geplaatst door Rinda (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Het klinkt toch alsof er 1 of 2 remschijven flink krom zijn. Laat eventueel ook de naaf/naven controleren op slingering. Wellicht destijds ook niet goed schoon gemaakt bij het vervangen van de remschijven? Verklaring komt ook overeen met het feit dat je de rem dieper in moet trappen namelijk door de slingering worden onder het rijden de zuigers extra ver teruggedrukt wat resulteerd in dieper intrappen van het rempedaal. Kraken kan daar ook door veroorzaakt worden. Laten controleren is het advies.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.