Peugeot 205: 1.4 slaat niet aan bij warme motor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Motor start prima wanneer deze volledig is afgekoeld en loopt / rijdt goed maar weigert aan te slaan wanneer deze is gebruikt. Brandstof pomp geeft brandstof tot aan de monopoint injectie en startmotor draait de motor goed rond. Het lijkt als de monopoint de brandstof niet door laat. moet ongeveer 3 uur stilstaan voordat deze weer prima start en rijdt. Alle contacten schoongemaakt en monopoint is al vervangen. HELP

bmadw

Geplaatst door bmadw (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

JoFw (0), 8 jaar geleden

Ruik je een goede benzinewalm bij het starten met warme motor?

bmadw (0), 8 jaar geleden

[quote=JoFw]Ruik je een goede benzinewalm bij het starten met warme motor?[/quote]
Nee monopoint geeft geen benzine maar wat is daar de veroorzaker van?

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Het lijkt er toch op dat er door warmte ergens een hoge weerstand ontstaat in een al niet erg fris (stekker) contact bijv. de klemkracht van de stekkerpennetjes. Aan de hand van een schema kijken en óók meten op de stekker van de injecteur...voeding en massa controleren op moment dat het probleem zich voordoet. Eventueel een testlampje gebruiken.

bmadw (0), 8 jaar geleden

[quote=hans4074]Het lijkt er toch op dat er door warmte ergens een hoge weerstand ontstaat in een al niet erg fris (stekker) contact bijv. de klemkracht van de stekkerpennetjes. Aan de hand van een schema kijken en óók meten op de stekker van de injecteur...voeding en massa controleren op moment dat het probleem zich voordoet. Eventueel een testlampje gebruiken.[/quote]
Bedankt voor de reactie maar gezien de tijd er ie het nodig heeft voor afkoelen denken ik aan een sensor. Hij staat op dit moment bij de handelaar waarvan ik hem heb gekocht en die zijn aan het zoeken. Stekker contacten zijn allemaal gecheckt, enig idee welke sensor dit zou kunnen veroorzaken?

JoFw (0), 8 jaar geleden

Temperatuursensor van het blok naar de boordcomputer

bmadw (0), 8 jaar geleden

[quote=JoFw]Temperatuursensor van het blok naar de boordcomputer[/quote]
Bedankt maar waarom zou deze de start blokkeren en na afkoelen weer laten starten? Zolang de motor blijft draaien loopt deze prima en direct na uitschakelen start hij wel. Pas na een minuut of tien weigert hij dienst.

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Je bent in ieder geval goed bezig door alles te beredeneren. Zo kom je vanzelf bij de oorzaak.

bmadw (0), 8 jaar geleden

[quote=hans4074]Je bent in ieder geval goed bezig door alles te beredeneren. Zo kom je vanzelf bij de oorzaak.[/quote]
Ik ben natuurlijk blij met jullie reacties maar kan op dit moment fysiek niks meten. Heb Haynes gedownload en neem alle tips serieus!

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Daar zit wel een sensor met een stukkie draad met op het end een bruine stekker, maar deze dient bij 205 alleen om er een kastje op aan te sluiten om zo het ontstekingstijdstip te controleren.

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Het is al even geleden, maar dacht dat je met de BIP o.a. die mogelijkheid had.

Henk 760 (0), 8 jaar geleden

Benzinepomp relais?

wkhoek (0) PRO, 8 jaar geleden

Ergens gloeit bij mij een heel klein lampje.. Als ik mij goed herinner, dan zit er zo'n spoel (in witte matterie gegoten) aan het schutbord gemonteerd en op de injector aangesloten. Ik meen mij iets te herinneren dat deze juist tijdens het starten noodzakelijk is. Tis al lang geleden dat ik hiervoor een training gevolgd heb, maar mogelijk dat een ander forum lid hier iets concretere info over heeft?

bmadw (0), 8 jaar geleden

Iedereen hartelijk dank voor alle tips!

Uiteindelijk blijkt de bobine oorzaak van mijn probleem, door proefondervindelijk componenten te wisselen kwamen we hier achter. Waarom hierdoor ook de monopoint geen peut gaf is mij nog steeds een raadsel. Klacht is sinds wisselen bobine niet meer opgetreden. Groet René (BMadW)

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.