Peugeot 607: tankklep niet goed gesloten

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: v6

Ik krijg een storing al een paar dagen in de display..."tankklep niet goed gesloten...wie weet wat dit betekend, want klep e dop staat gewoon goed dicht.

watapana

Geplaatst door watapana (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 607? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Waarschijnlijk gaat het over de tankdop ook al geeft het systeem tankklep aan. I.v.m. additiefsysteem in combi met roetfilter, zit er bovenaan aan de buitenzijde van de vulhals een schakelaar/contact die registreert of de tankdop er op zit. Aan de zijkant van de tankdop zitten 2 magneten die ervoor zorgen dat de schakelaar/het contact dicht of open staat. Dit systeem berekend hoeveel additief er ingespoten moet worden telkens na bijv. een brandstof-tankbeurt = dop eraf i.c.m. wijzigen van de tank inhoud. Je kunt zelf even kijken of de beide magneten in de tankdop nog aanwezig zijn. Anders naar de dealer en uit laten lezen. De dealer kan vrij snel m.b.v. hun diagnoseapparaat onder meting gegevens zien of de tankdop al dan niet op aanwezig staat.

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik had geschreven dat de berekening hoeveelheid ingespoten additief een combi is van tankdop eraf en wijzigen van de tankinhoud toch? Daarbij zal de tankinhoud de belangrijkste parameter zijn.

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Door het openen van de tankdop (om te tanken) gaat de schakelaar/het contact dicht en gaat er een signaal naar de ECU additief of, als ECU additief niet aanwezig is zoals bij de nieuwere modellen, naar de ECU van de motor.
Op dat moment heeft het additiefsysteem een "onderbroken" toestand. Na tanken en dop weer terugplaatsen, komt systeem weer in de actieve fase en gaat aan het rekenen om na het tanken de nieuwe hoeveelheid brandstof te berekenen t.o.v. de inhoud vóór het tanken.
Gezien het "gesloten"regelsysteem vrees ik dat doorknippen of verwijderen van deze tankdop schakelaar geen optie is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 607 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum