Peugeot Partner: Partner ruitenwissers

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Goedenavond. Had onlangs een nieuw ruitensproei motor gekocht. Oude overleden. Bij het plaatsen van de nieuwe slaan men ruitenwissers uit all1 bij sproeien rest werkt perfect. Draden uitgemeten stroom oké kan er een lamp op laten branden. Maar als ik het motortje aansluit niks geeft ongeveer 13 volt. Trek ik motor uit doen ruitenwissers het terug. Massa draad is ook nagekeken is perfect. Ruitenwisser werken wel op andere standen juist niet samen met de sproei motor. Mvg Tim

Suikie

Geplaatst door Suikie (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

puntoselecta99 (0), 8 jaar geleden

Hallo,heeft u wel de sproeiermotor op de goede stekker aangesloten als voorheen?
Was de ruitensproeiermotor 2e hands, misschien is er kortsluiting in de sproeier of pomp/bedrading bij bedienen?
Groeten.

Suikie (0), 8 jaar geleden

hoi bedankt om te antwoorden . past maar op 1 manier de stekker kan niet anders , de pomp is nieuwe ook getest op een accu werkt dan perfect ; draden zijn uitgemeten . op de draden van de pomp kan ik wel een lamp op laten branden maar bij teveel spanning bv de pomp loopt het mis

puntoselecta99 (0), 8 jaar geleden

Hallo, het lijkt erop dat de motor alle electra opeist. Omdat weerstand hoger is van de sproeiermotor. Daardoor kiest de stroom de weg van de kortste weerstand.

Mogelijk is de weerstand van het ruitewissers mechaniek of ruitenwissermotor aangetast door vocht (met water volgelopen ruitenwisserbak die niet goed water heeft afgevoerd door verstopping met bladeren in het afvoerkanaal)

Misschien kun je de afvoerkanalen van de bak waarin het mechaniek is goed schoonmaken en afvoerkanalen met een schroevendraaien schoonmaken.
Als deze niet goed heeft afgevoerd, kan het zijn dat eerdaags de motor het begeeft door vocht/corrosie op de koolborstels, waardoor ook de weerstand van de motor al is veranderd.
Je kunt ook het mechaniek goed inspuiten met olie of siliconenspray of wd-40.

En, als het probleem blijft, een apart draad leggen vanaf de accu met een 10 ampere zekering ertussen, naar de wissers of sproeier.

Je kunt ook nog het zekeringenboekje erbij pakken en controleren of de gebruikte zekering voldoende is.
Met andere woorden: misschien is ooit een lagere capaciteit zekering erin gezet waardoor er te weinig vermogen kan worden gegeven voor beide.(hiervoor is de formule W=U x I d.w.z. w=vermogen u=voltage I=weerstand(zekering)) Maar dit laatste zal wel goed zijn.

Tot slot kun je kijken of er al eens eerder een extra draad ''bypass'' is aangelegd,wat voor de storing zorgt door verkeerd aansluitwerk.

Groeten,succes.

puntoselecta99 (0), 8 jaar geleden

Misschien kun je ook de massa van de ruitenwissers verbeteren?

Groeten.

Suikie (0), 8 jaar geleden

Bedankt voor deze mooie informatie. Mooi uitgelegd. Dit weekend gaan ik al de zaken is goed nagaan. En laat het dan weten mvg Tim..

Suikie (0), 8 jaar geleden

gisteren alles nog is na gezien. Ruitenwismotor eruit gehaald was goed ook de contacten. Kabels bekeken of ergens een kortsluiting zat niks gevonden. Moed was even voorbij dus na een 3uurtjes gestopt ermee. Deze morgend denk geef het nog een kans de zekering kast in de wagen zelf nog is bekeken. Wat blijkt zekering van ruitenwissers gemeten met multi meter soms contact soms niet. Contact punten waar zekering in zat waren slecht draden overgezet naar andere zekering die nog vrij waren. En alles werkt terug perfect vermoedelijk kortsluiting ooit geweest met een te zwaare zekering. Tis soms zo simpel als je het eindelijk hebt gevonden. Bedankt voor de reacties mvg Tim

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.