Peugeot 406: Oranje motor lampje opeens aan bij omschakeling van benzine naar

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 16 v

Vandaag reed ikop de auto snelweg op benzine en schakelde over naar lpg en opeens ging het oranje motor manegement lampje aan. Is de eerste keer dat hij dat doet. Tijdens het omschakelen van benzine naar gas kreeg ik even een inhoud moment, en opeens oranje motor lampje aan.

Auto rijd verder normaal , stotterd niet , houd niet in niks, totaal geen verschil met eerst . Auto schakelt ook netjes na het starten automatisch van benz over na gas.

Lampje blijft momenteel branden. Weet niet of het nog uit gaat ?

Iemand een idee.

Dervedige

Geplaatst door Dervedige (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

voyager (0), 8 jaar geleden

Uitlezen en storingscode noteren.Daarna wissen en rijden.Als er opnieuw de storingslampje aangaat, opnieuw uitlezen. Dan ben je zeker dat de code vers is en van de juiste storing. Dat dan vermelden dus storingscode incl omschrijving.

Dervedige (0), 8 jaar geleden

Ga ik morgen doen. Dank voor het advies. Word vervolgt.

heemskerk4251 (0), 8 jaar geleden

Heb ik met mijn 406 coupe (2.2) soms ook. Een misfire. Kan van alles zijn. Zelfs met de dure LPG bougies komt het voor. Een keer was het een slechte LPG injector (LPI). Hij ging toen op drie poten lopen. Jouw 406 (2000) heeft nog maar geen van-netwerk, dus de gas- en benzineinjector worden niet uitgeschakeld door de misfire, en rijdt de auto gewoon door, maar met brandend lampje en soms piepende boardcomputer. Na een paar keer starten gaat het lampje knipperen, als er sprake is van een simpele misfire. Fout laten wissen, en als er niets ernstig is, kan je weer een poosje vooruit. Ik heb een simpele OBD scanner gekocht, en wis zelf de foutmelding. Scheelt een gang naar de garage.

Dervedige (0), 8 jaar geleden

Na 3 keer starten lampje uit, en is niet meer aan gegaan. Probleem dus opgelost, en blijkbaar een misfire van omschakelen van benzine naar gas geweest.

Dervedige (0), 8 jaar geleden

[quote=heemskerk4251]Heb ik met mijn 406 coupe (2.2) soms ook. Een misfire. Kan van alles zijn. Zelfs met de dure LPG bougies komt het voor. Een keer was het een slechte LPG injector (LPI). Hij ging toen op drie poten lopen. Jouw 406 (2000) heeft nog maar geen van-netwerk, dus de gas- en benzineinjector worden niet uitgeschakeld door de misfire, en rijdt de auto gewoon door, maar met brandend lampje en soms piepende boardcomputer. Na een paar keer starten gaat het lampje knipperen, als er sprake is van een simpele misfire. Fout laten wissen, en als er niets ernstig is, kan je weer een poosje vooruit. Ik heb een simpele OBD scanner gekocht, en wis zelf de foutmelding. Scheelt een gang naar de garage.[/quote]
Dank welke obd scanner heb je ?

heemskerk4251 (0), 8 jaar geleden

Een icarsoft.

www.Icarsoft.com

gr.

Cees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.