Peugeot 308: snelheidsregelaar valt na enige tijd uit

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1.6 HDI, Motorinhoud (cc): 1560

Heb 136.000km. Sinds enige tijd valt de snelheidsregelaar uit. Ik vertrek en stel m'n snelheidsregelaar op "limit" in aan 55km/u. Eens op de snelweg zet ik die op 105km/u. Ik rijd dan tegen de limiet aan. Na korte tijd valt die uit. Gaat op "off" en "---". Wanneer ik gestopt ben en later terug start staat de snelheidsregelaar op 30km/u en kan ik hem weer even gebruiken. Het kontakt in het stoplicht werd reeds vervangen en er werd een foutmelding uitgelezen die betrekking had op de vacuümpomp van de turbo. De dealer dacht dat gezien er een foutmelding met betrekking tot het motormanagement de snelheidsregelaar daarom uitviel. De vacuümpomp werd vervangen, maar het euvel bliijft bestaan. Bij het uitlezen is er geen foutmelding te vinden. De dealer weet niet wat er aan de hand is. Iemand ervaring of een oplossing? Dank

Ludo43

Geplaatst door Ludo43 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

j@n-willem (0) PRO, 7 jaar geleden

Ik vermoed de koppeling schakelaar of die van de remlicht schakelaar let eventueel op, extra kabel van de rem schakelaar.
in meting gegevens kun je soms zien dat ie 9 van de 10 x wel doet en 1 x niet. of er zit vertraging in sec.
Succes ermee,
Gr jw

Ludo43 (0), 7 jaar geleden

Na enkele garagebezoeken en nadat de dealer PSA om raad gevraagd had kwam er een oplossing. Waar iedereen ervan uitging dat het een elektronica probleem zou zijn bleek het iets helemaal anders.
Doordat de turbo niet goed functioneerde kwam er een melding naar het motormanagement die dan de snelheidsregelaar en de cruise control uitschakelde.
De volledig turbo werd vervangen en het euvel is verholpen. Bijkomend voordeel de auto heeft terug meer power.
Gelukkig had ik bij de aanschaf een verlengde garantie afgesloten zodat dit probleem en enkele voorgaande zoals een lekkende brandstoftank, een lekkende injector, een haperend binnenslot, de pompjes van het kofferdeksel... mijn geen euro hebben gekost. Hopelijk nu alles voor lange tijd in orde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum