Peugeot 206: Inhoudende en stotterende peugeot 206

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Goedenavond, mijn naam is Kevin benthem en ik ben in het bezit van een peugeot 206, sinds kort doet deze rare dingen waar ik wat vragen over heb! de Peugeot 206 bj 2002, benzine 1.4 tu3jp,
Sinds korte tijd geeft de auto de storing p0200, rijd hij dan door dan komt storing p0300 erbij. Deze storing treed onregelmatig op en kan ook ineens weer weg zijn, Vooral met snellere snelheden en warme begint de auto eerst in te houden, weer op volvermogen te rijden om vervolgens weer in te houden. Vervolgens gaat de auto erg stotteren en heeft geen vermogen meer. Lijkt op 3 cylinders te lopen. Als de auto een tijdje stil staat is de storing vaak weer weg. Storing uit de computer halen kan, maar is zo weer terug. Soms kan de auto 30 km rijden zonder problemen en soms is het na 1 km al raak.

Inmiddels vervangen:
bougies
Bobine

Motormanagement lampje gaat gelijk bij starten al knipperen, tijdens het rijden lijkt er niks aan de hand te zijn. Stationair vliegt de toeren teller tussen de 500 en 1500 en soms gaat hij terug naar 0 waarna de auto uitvalt.
Niemand kan mij vertellen wat dit probleem zou kunnen zijn.
Iemand enig idee?

Alvast bedankt

Kevinbenthem

Geplaatst door Kevinbenthem (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Kevinbenthem (0), 7 jaar geleden

Goedemorgen,

ook tijdens het rijden komt het probleem weer terug, ik had in het vorige bericht vermeld dat het alleen voor komt bij stationair. De problemen zijn nu weer hetzelfde als voor het vervangen van de bobine en de bougies.

Garage heeft geen idee wat het kan zijn, en er zitten al flink wat uren in. iemand het zelfde probleem gehad of een idee?

alvast bedankt

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

Storingscode P0200 wijst op een elektrisch probleem in het circuit van de benzine injectoren.
Dat kan een defecte injector zijn, of een draadbreuk of slecht contact.

Bij Peugeot is een bekende fout lekkage van ruitensproeiervloeistof dat in de stekker(s) van de injector(en) komt.
Is daar al op gecontroleerd?

Kevinbenthem (0), 7 jaar geleden

Goedemorgen,
Allereerst bedankt voor het bericht! Daar is inderdaad nog niet op gecontroleerd! De garage richt zich nu op een defecte ECU! Ik zal ze vragen ook deze mogelijkheid te bekijken!

Kapotte ECU denken ze omdat ze tot nu toe niks kunnen vinden!
Gaan deze vaak kapot?

Groet,
Kevin

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

ECU's kunnen defect raken, ja. Maar dat is redelijk zeldzaam en is zeker niet het eerste waar ik aan denk.

Niets kunnen vinden is niet onmiddelijjk een reden om de ECU te verdenken, maar eerder het kennis-niveau van de garage.
Als er nog niet op lekkage van de ruitensproeiervloeistof is gecontroleerd, denk ik dat er verder ook weinig aan de kabelboom van de injectoren is gemeten.

Mocht de verdenking op de ECU blijven, dan kan die waarschijnlijk getest worden, door b.v. Actronics.

Kevinbenthem (0), 7 jaar geleden

Wederom bedankt voor je bericht! Ik ga dit zeker aan ze doorgeven dat ze dit moeten controleren. Ze hebben mij beloofd dat ik vandaag nog van ze hoor, dan kan ik deze mogelijkheid gelijk met ze bespreken en dat ik wil dat ze dit nakijken! zodra ik meer weet krijg je hier van mij een bericht!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum