Peugeot 106: Stationair hoog en laag in toerrn

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CDZ, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 37

Ik heb al een tijd een probleem met mijn Peugeot 106 sketch uit 1999. Graag verneem ik of ik er nog wat aan moet laten doen of dat hij gewoon op is. Ik heb geen verstand van auto's, vandaar dat ik het probleem uitleg zonder kabels en filters e.d. te noemen. Excuses voor het ongemak :-) wanneer mijn auto stationair loopt gaat hij in een korte tijd van heel laag naar hoog in de toeren, alsof ik ongeduldig het gaspedaal steeds zit in te drukken. Dit gebeurt voornamelijk wanneer ik voor een verkeerslicht moet wachten, of wanneer ik de auto laat opwarmen wanneer het bv gevroren heeft. Ook wanneer ik rij, gaat hij opeens stoterig rijden. Dan moet ik het gaspedaal loslaten en wanneer ik het weer in druk rijdt hij weer normaal verder. Dit probleem dient zich elke dag wel aan Er zit voldoende olie in. Graag antwoord op wat het kan zijn. Dank alvast!

Marjanne82

Geplaatst door Marjanne82 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Highway (65) PRO, 7 jaar geleden

Even de auto laten uitlezen op storingen. Ik vermoed dat de stappenmotor( die zorgt voor stationair loop) vervuilt is of de computer krijgt van een sensor een verkeerd signaal zodat de stationair regeling niet juist functioneert.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum