Peugeot 107: Auto doet niks meer, na aanduwen blijven alle waarschuwingslampj

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1KR-FE, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 50

Ben met de auto komen stil te staan omdat ik opeens niet meer kon schakelen. Uiteindelijke conclusie: bak kapot. Ruilbak met jaar garantie geplaatst en ook gelijk een nieuwe koppelingsset.

Na het ophalen bemerkte ik trillingen bij ht op laten komen van de koppeling, ergste in de 1, 2 en achteruit. Dag erna terug gegaan naar de garage om dit te laten checken. Motorsteun los ghad, auto redelijk aantal keer gestart, gas gespeeld en koppeling.

Monteur wilt auto brug afrijden, auto niet meer te starten. Met geen mogelijkheid. Accu gemeten was geloof ik goed maar weet ik niet zeker. Aanduwen ging slecht. Na het aanduwen bleven allerlei lampjes branden op ht dashboard, na het afzetten van de motor startte hij opnieuw niet. Na aanslepen weer htzelfde met de lampjes. Terug op de brug was de spanning van de accu te laag ( iets van 10v) om te kunnen uitlezen. Gaf erna wel foutcodes op de wielen. Dit is wat ik zo even weet

Iemand enig idee?? Monteur weet zich geen raad lijkt het. Kan dit door de reparaties komen of is dit echt stom toeval? Heb verder nooit problemen gehad met de auto.

Peugeot107

Geplaatst door Peugeot107 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 107? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (980) PRO, 7 jaar geleden

laten ze eens beginnen met te zorgen voor voldoende accu spanning , maar als je eerlijk mijn antwoord wilt , andere garage zoeken !
Is er niet een massakabel vergeten vast te zetten bv.

Peugeot107 (0), 7 jaar geleden

Andere garage zoeken is geen optie, ben al 600 euro lichter. Wil dat het daar ook opgelost wordt eigenlijk. Jij zegt geen toeval? Grote kans dat iets niet goed is gegaan tijdens vervangen versnellingsbak en koppeling? Ik kom er niet precies achter wat een massakabel is, (ben een vrouw) of er één massakabel is of meerdere.

Wat mij vooral verontruste was dat di lampjes ook niet uitgingen als de auto liep. Abs brandde heel zwak tot knipperen en de rest vrij duidelijk. Dat zou toch niet zo zijn als het aan de accu ligt en de auto eenmaal loopt?

Heel erg bedankt voor je hulp!

kaleido 1 (980) PRO, 7 jaar geleden

Massa kabel is een kabel die van je min pool op de accu , naar je zekeringkast loopt en naar je chassis/motorblok , deze is los geweest bij de reparatie aan de versnellingsbak.
Dus controleren of deze wel goed vast zit , op de accuklem zitten ze samen onder een moertje op de klem.
Hebben ze gecontroleerd of de dynamo bij laad als de motor loopt ?
Bij voldoende accuspanning moet het systeem uit te lezen zijn.
Begrijp niet helemaal de reden waarom de monteur zich geen raad zou weten ?

j@n-willem (0) PRO, 7 jaar geleden

Massa kabel bij de linker koplamp los of niet goed vast,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 107 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum