Peugeot 3008: bij het weg rijden of file rijden af en toe stoterig of afslaan

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5FW, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Deze 3008 net gekocht en zodra de wagen warm is en ik moet stoppen of als ik in de file rijd en optrek stoot de wagen behoorlijk en zelf af en toe zo erg dat de motor afslaat , bij de garage hebben ze het nagekeken en ook uitgelezen maar is niks te vinden ! Wat kan het probleem zijn ?

franco1949

Geplaatst door franco1949 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 3008? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Rene Roolvink (0) PRO, 7 jaar geleden

Hallo Frits .
Een veel voorkomende storing welke u vermeld.
Het probleem zit vrijwel zeker in een inwendig vervuild inlaattraject van de motor .
Dit heeft meerdere oorzaken . Onder andere een onjuiste distributietiming ( uitgerekte ketting ) .
Het uitlezen van de motorstoring is niet voldoende om het defect te achterhalen .
Er moet ook in het logboek gekeken worden of hier code,s zijn opgeslagen . Volgens mij kan dit alleen bij een Peugeotdealer . Vooral P1385 is hierin een boosdoender . Maar ook P1336- P1337- P1338- P1339 komen vaak voor.
Ook zal er via een bougiegat of een gedemonteerd inlaatspruitstuk gekeken moeten worden( met een endoscoop ) of en hoeveel vervuiling er is ontstaan .
Neem aan dat u nog garantie heeft , dus terug naar uw autobedrijf .
Bijgevoegd een vervuilde inlaatklep .

franco1949 (0), 7 jaar geleden

Hallo Rene , bedankt voor de uitleg ik heb de link naar de garage gestuurd , ik ben benieuwd hoe het afloopt , ik meld mij met dit onderwerp weer

Highway (65) PRO, 7 jaar geleden

VERPLAATST DOOR MODERATOR

Net uitleg gehad van Rene en nu ik 4 km gereden heb begon het emissie lampje te branden en dat met een auto die ik nog maar een paar weken in mijn bezit heb , ga morgen naar de garage , ik heb al gebeld en heb geen enkel vertrouwen meer in deze wagen .

franco1949 (0), 7 jaar geleden

Hallo, ik was het al snel zat met de 3008 en krijg a.s.woensdag een Seat altea , dus probleem is op deze manier opgelost .bedankt voor de reactie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 3008 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum