Peugeot 206: Start probleem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Hallo,

Ik heb een vreemd startprobleem met mijn Peugeot 206 en ik hoop dat iemand mij hiermee verder kan helpen.

Wanneer ik een stuk een gereden heb en de auto stilzet, kan het gebeuren dat hij hierna niet meer wil starten. Dit is lang niet altijd het geval en zie er ook niet echt een patroon in. De startmotor en de benzinepomp werken wel maar de auto laat het afweten bij het aanslaan. Als de auto een tijdje stilstaat (+/- een uur) doet hij het vervolgens wel.

Een kennis van mij werkt bij een Bosch Car Service garage en heeft de auto uitgelezen. Na de eerste paar metingen constateerde hij niets, vervolgens gaf de computer ineens aan dat de hoofdrelais storing gaf. De hoofdrelais is inmiddels vervangen maar het probleem is niet opgelost.

Is er iemand met een soortgelijk probleem die mij hier meer over kan vertellen? Dan hoor ik het Graag!

Groet,

Robin

Rmuit10

Geplaatst door Rmuit10 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Rene Roolvink (0) PRO, 7 jaar geleden

Hoi Robin . Dit is wel een beetje een bekend probleem . ( voor Peugeot monteurs )
Met het vervangen van het hoofdrelais zit je in de juiste richting .
Echter is het vaak de stekker die het probleem veroorzaakt .
Als je deze van het relais demonteert en je kijkt in de stekker zul je vrijwel zeker geen afwijking zien terwijl deze er wel is . Ik noem dat wakkel contactjes . ( soms wel , soms geen contact )
Bij een Peugeotdealer is hiervoor een vervangingsstekker te koop , of met uw kennis bij de Bosch kunt u proberen om de inwendige stekkertjes te vernieuwen .
Succes hiermee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum