Peugeot 508: Uitleesapparatuur

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5F02, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 115

Is het handig om zelf een OBD uitlees apparaat aan te schaffen ? Ik zit er over te denken om dat te doen voor mijn 508. De vraag is heeft het toegevoegde waarde en wat is een goed en niet te duur model. Heeft iemand daar ervaring mee ?

Leo21

Geplaatst door Leo21 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 508? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

voyager (0), 7 jaar geleden

Een uitlees apparaat kan geen kwaad om te hebben.Wel is het zo dat de voordelige apparaten relatief weinig kunnen laten zien(foutcodes en met wat geluk ook fueltrims etc.) Een betere apparaat kan veel meer uitlezen, maar is voor af en toe gebruik natuurlijk te duur.

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

Tja, wat wil je er mee doen?
Alleen de motor en een eventuele automatische versnellingsbak? Dan kun je een relatief goedkoop EOBD-apparaat gebruiken.
Die laat niet zoveel zien, zoals Voyager ook al terecht opmerkt, maar als je er eentje neemt die ook live data laat zien, dan kun je nog iets.
Wil je ook de andere systemen uitlezen zoals ABS, Airbag, etc., dan verval je in duurdere prijsklasses.

Leo21 (0), 7 jaar geleden

Het gaat mij alleen om motor problemen. Alle andere problemen zoals ABS en Airbag zijn ook wel belangrijk maar bij deze problemen kan je vaak door rijden. Als ik de auto nu wil laten uilezen moet ik naar de garage en kost mij een paar tientjes. Dan lijkt het mij handiger om er zelf een te hebben.

Hans4040 (305) PRO, 7 jaar geleden

Het is handig om er zelf 1 te hebben, maar hij zal meer in de kast liggen dan dat je hem nodig hebt....zeker als het alleen voor je eigen auto is.
Tip: https://www.obd-partner.nl/aanbevolen-ob...

Leo21 (0), 7 jaar geleden

ga waarschijnlijk toch aanschaffen

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 508 of stel zelf een nieuwe vraag.