Peugeot 605: ruitewisser op hol

Bouwjaar: 1994

Hallo mensen,
Ik heb het volgende rare fenomeen.

Mijn ruitenwissers doen het soms goed, maar af en toe zijn ze de kluts kwijt, zelfs de ruitewisserschakelaar doet dan helemaal niets meer, welke stand ik em ook zet.
Hij blijft dan in intervalstand opereren en is de eindstanden kwijt, wissers midden op de ruit en niet in de rustpositie.
Tot nu toe heb ik o.a. via deze site een aantal oorzaken kunnen achterhalen.
De eerste is, het mechaniek, de tweede is een eindschakelaartje in de aandrijving, derde is het relais, de bekende blauwe bij de zekeringkast.
Welke oorzaak is nou de meest waarschijnlijke?
Alvast bedankt voor de eventuele tips.

Joop5802

Geplaatst door Joop5802 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 605? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Rikus81 (0), 18 jaar geleden

De bedienings schakelaar al geprobeerd is namelijk typisch peugeot kwaal

Joop5802 (0), 18 jaar geleden

Relais is inmiddels vervangen, was niet de oorzaak, volgens de man van Peugeot zou het ook niet aan de schakelaar liggen.
Meest waarschijnlijke oorzaak zou de ruitewissermotor zijn volgens Peugeot, er zit namelijk een standmeldertje in die motor wat het probleem zou veroorzaken.
Motor word komende week vervangen, ik monteer em zelf en de schakelaar bij het stuur neem ik bij wijze van voorzorg meteen mee in dat verhaal, dan moet het verholpen zijn!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 605 of stel zelf een nieuwe vraag.