Pontiac Trans Sport: centrale vergrendeling en startonderbreker.

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.1

hallo allemaal,probleem is als volgt,van de 1 op de andere dag kreeg ik mijn deur aan de bestuurderskant van buiten niet meer open en ook de achterklep niet meer.
Alles los gehaald maar de stangen van de deur werken normaal,bij de achterklep zie ik dat het palletje van de centrale vergrendeling niet meer uit het cillinderslot komt.
Nu een paar dagen later reageert de centrale vergrendeling niet meer op de afstandsbediening en wanneer ik de auto op contact zet schakelt de startonderbreking in,die kan ik wel met de afstandsbediening uitzetten zodat ik wel kan rijden.
Iemand enig idee hoe ik dit probleem moet oplossen,maak de auto nu open met de sleutel aan de bijrijders kant anders kom ik er niet in,cv werkt wel met de sleutel.

Met vriendelijke groet Frank.

ikkefrank

Geplaatst door ikkefrank (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

ik denk dat het probleem in je achterklep slot zit. die pal moet weer werken, dan zal het wel weer goed zijn.

gr



peco power

ikkefrank (0), 13 jaar geleden

hallo,ik heb de vergrendeling op de achterklep er al af gehad maar de situatie blijft hetzelfde.
Vraag me af of ik de centrale vergrendeling kan resetten.
Misschien als ik de accu polen even losmaak.
Weet niet goed waar ik het probleem moet zoeken.

Gr,Frank

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

kan je proberen, soms lukt dat, maar dit soort problemen heb ik ook een pesthekel aan, je zoekt je soms dagen rot en het is moeilijk te vinden.
probeer het eens met alle deuren los, dus niet in de sloten zelf. dan vergrendeling een paar keer proberen en kijken wat er gebeurt. sloten dicht drukken met een schroevendraier en kijken of ze wel proberen los te komen...

gr

Peco power

dannymdouma (0), 13 jaar geleden

Op zichzelf is dit een lastig probleem zoals al door Peco gesteld.
Het is echter relatief makkelijk te elimineren.
De achterklep is een beruchte deze wil wel eens sluiting geven, hierdoor wordt de werkspanning lager , daar de nromale sleutelontgrendeling als ook de knopbediening in de deur langer het signaal geven (handmatig) ontgrendelen deze meestal wel. Ook de tijdmodule tbv van ontgrendelen bestuurderdeur, langer dan overige sloten open, als ook bing bing sluiten -op slot-kan defect zijn.
Oops laatste kun je vergeten dit zit er pas in vanaf modeljaar 94
In ieder geval zou ik even de stekker losnemen van de klepontgrendeling en het hierna nog eens proberen in principe vis je de probleemgever er snel uit door eenvoudig de stekker van de module los te nemen (=in de deur)
Mocht de servo in de voordeur defect zijn heb ik wel een voor een 92 liggen.
Is wel een klotewerk om in te bouwen.....

groet
Danny

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Danny, hij woont vlak tegen de duitse grens aan bij oberhausen, zit daar in de buurt niet een steunpunt van de duitse (ex) transsport club?
Want het inbouwen door een niet ervarringsdeskundige lijkt me tot mislukken gedoemt..... Jij had daar aardig wat connecties meen ik mij te herinneren.

Gr

peco power

dannymdouma (0), 13 jaar geleden

er zit daar een aantal specialisten inderdaad in de buurt. Frank in dat geval is het beste om het probleem ook te vragen in het duitse forum www.pontiac-trans-sport.de. Je kunt het probleem ook stellen in het engels mocht je het duits slecht beheersen.
Anders zal ik ook even polsen of er iemand toevallig de grens overgaat. Je vindt mij ook terug onder dezelfde naam .

groet Danny

ikkefrank (0), 13 jaar geleden

Hallo,ik heb er nog even mee zitten stoeien,als ik de stekker van de achterklep eruit trek gaat de deur evenmin open,heb nog niet geprobeerd om de boel te resetten.
Zit even te wachten op wat mooier weer, sta anders buiten in de kou te prutsen.
Zoals ik al zei gaat bij de achterklep het palletje van de cv wel dicht, maar hij komt met het openen niet meer uit het cilinderslot, als ik het hele kastje van de cv verwijder kan de klep gewoon open maar kan ik hem niet meer op slot doen.
De deur krijg ik alleen van de binnenkant open,je kunt zo slecht zien wat er allemaal in de deur gebeurt.
Helemaal auto analfabeet ben ik niet heb twee jaar autotechniek gehad,alleen zijn dit nou net van die dingen die je niet zo vaak tegen komt, tenminste ik niet.
ga even op de duitse site kijken,misschien is het probleem daar al eens aan de orde gekomen.
Heb wel via een amerikaanse site begrepen dat als je het handschoenen kastje demonteerd dat daar achter een zwarte box moet zitten met een schakelaar om de cv te resetten.
Ik heb dus het handschoenen kastje eruit gehaald,maar niks zwarte box met een schakelaar,jammer zou mooi zijn geweest.
verder heb ik nog lopen zoeken naar een service manuel,wel 1 gevonden maar die was in het russich,kan ik niet lezen.
Bedankt voor de tips,ik zoek nog even verder,moet toch ergens op te lossen zijn.
Verder blijf ik het een geweldige auto vinden.

Groetjes Frank.

dannymdouma (0), 13 jaar geleden

deze box zit aan de draadboom die het rechterportier inloopt en zit weggestopt in de holte van de stijl.

Zit de greep van je portier aan de buitenzijde lossig? Dan is het bedieningsstaafje uit het slot gesprongen.
Bekleding verwijderen plastic weg en arm eerstwegdraaien in het portiervak met je vingers voel je dan het bedieningsstangetje hangen van de deurontgrendeling buitenzijde.
vanuit het slot voel je een verende lip hier zit een gat in waarin je deze epen drukt. stangetje vastpakken en vervolgens met de ringvinger lepelnaar beneden drukken hierna valt de deur weer te bedienen.

groet danny

ikkefrank (0), 13 jaar geleden

Hallo allemaal, het portier kan weer van buiten geopend worden,alles werkte gewoon alleen 1 stangetje drukte niet ver genoeg naar beneden,na even wat stoeien door er een ringetje om het stangetje te prutsen werkt het wel weer.
Nu zit ik nog met de achterklep,dat motortje werkt niet helemaal naar behoren,en ik kan maar niet vinden hoe ik de centrale vergrendeling kan resetten.
de centrale vergrendeling werkt wel met de sleutel maar niet meer op de afstandsbediening.
Nog even puzzelen dus.

Groetjes Frank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.